Τελειώνουν τα μέτρα στην εστίαση – Πότε θα ισχύει η ελεύθερη είσοδος σε όλους

τελειώνουν-τα-μέτρα-στην-εστίαση-πότ-1306111

Θέμα εβδομάδων είναι η μεγάλη επιστροφή των ανεμβολίαστων στην εστίαση, με τους επιχειρηματίες να ποντάρουν στους εδώ και καιρό αποκλεισμένους λόγω της πανδημίας, για να επιστρέψει ένα κομμάτι του χαμένου τζίρου.

Τα μέτρα είναι ζήτημα κάποιων ημερών, μερικών εβδομάδων, να καταργηθούν και να επιτραπούν ξανά στους κλειστούς χώρους των μπαρ, εστιατορίων, σε καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όλα αυτά θα γίνουν, μόλις ανακοινωθεί η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου, όχι μόνο θα επιτρέψει ξανά την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους, αλλά θα διευκολύνει και την πρόσβασή τους στους ανοιχτούς χώρους, εφόσον δεν θα είναι απαραίτητο το αρνητικό rapid test.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέφερε ότι το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα τεθεί σε ισχύ, αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ:

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα».

Κάτι ανάλογο εξάλλου είχαν πει και τις προηγούμενες ημέρες ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Θάνος Πλεύρης.

Πότε καταργείται το πιστοποιητικό στην εστίαση

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, έδωσε και τον χρονικό ορίζοντα κατάργησης του πιστοποιητικού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πότε θα γίνει αυτό, είπε:

«Στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Θεωρώ ότι 50% πριν το Πάσχα να συμβεί αυτό, ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε».

Και ο ίδιος τόνισε ότι ενδεχομένως να επιστρέψει το φθινόπωρο:

«Το πρώτο που θα επανέλθει μόλις ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι το Green Pass και τότε δεν θα έχουν χρόνο να καλύψουν αυτό το κενό. Θα δημιουργηθεί ξανά αυτή την κατάσταση, την περιμένουμε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μάλλον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι πίεση και το Green Pass μάλλον θα επανέλθει τον Οκτώβριο.»

Τέλος και η μάσκα στους κλειστούς χώρους

Από τα τελευταία «οχυρά» είναι και η μάσκα στους κλειστούς χώρους. Η απελευθέρωση των μέτρων περιορισμού θα έρθει πριν από το καλοκαίρι.

Πιθανότατα να καταργηθεί στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους θεάματος, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: ieidiseis.gr

6 thoughts on “Τελειώνουν τα μέτρα στην εστίαση – Πότε θα ισχύει η ελεύθερη είσοδος σε όλους

  1. Και αν ανοιγει η εστιαση εμας τους ανεμβολιαστους τι μας νοιαζει;;;;;κανεις μας δεν προκειται να παει να αφησει λεφτα.ανοιγιυν δηλαδη για να μας αρμεξουν εεεε;;;;επεσε ο τζιρος και περιμενουν απο εμας;;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΕΠΡΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΙΡΟ;;;;;;;ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;;;Ε ΟΧΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΟ;;;;;;;ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.ΤΕΛΟΣ.

  2. Να πανε οι εμβολιασμενοι να αφησουν λεφτα στην εστιαση εμεις οχι.ηλιθιοι ειμαστε.εμ μας βαζουν προστιμο 100 ευρω,εμ να τους αφηνουμε και τζιρο στα μαγαζια; Ε οχι παει πολυ.

  3. Επιτέλους αρχίσατε και ξυπνάτε ! Οι μαγαζάτορες δεν έπρεπε να δεχθούν να γίνουν οι αστυνομικοί των μέτρων ενάντια στους πελάτες τους ! Διάλεξαν τη μεριά του Μητσοτακη και η αποφαση τους αυτή οπως όλες οι αποφάσεις πρέπει να έχει συνέπειες ! Έτσι πρέπει να μάθει ο λαός να αντιδρά, έξυπνα και στοχευμένα για να διορθωθούν τα στραβά στην χώρα ! Τα μαγαζιά που εφήρμοσαν τα μέτρα και τον διαχωρισμό του λαού να κλείσουν εντελώς. Προσέξτε να μην μεταφερθούν σε συγγενείς η αλλάξουν δήθεν διεύθυνση ! Αν ένα βεντιναδικο, ένα σούπερ μάρκετ, μια τα έργα, ένα ταξί ανεβάζουν και φουσκώνουν τιμές τότε αυτόματα να δινωντε τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών στους υπόλοιπους και να μην ξανά πατάει κανείς το πόδι του εκεί μέχρι να κλείσουν. Το ίδιο χρειάζεται και στους πολιτικούς, Σκεφτειτε ποσά χρόνια τους ψηφίζετε και τι έχουν κάνει για σας εκτός να σας καταστρέψουν εντελώς.

  4. Αγαπητέ κύριε,
    Ποιός σας είπε ότι η μη είσοδος των ανεμβολιαστων στα εστιατόρια είναι απόφαση των εστιατορων??? Λέτε να είμαστε τόσο large και να θέλουμε διαχωρισμό των πελατών μας??
    Λέτε να μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζακια???
    Λέτε να μην θέλουμε να δουλέψουμε???
    Σε λάθος ανθρώπους κάνετε την επίθεση!!!
    Κανείς δεν μας άκουσε και δεν μας ακούει.
    Είμαστε καμένα χαρτιά για την ελληνική οικονομία.
    Συγγνώμη αν σας μίλησα κάπως απότομα, αλλά αυτά που λέτε εσείς και οι παρακάτω φίλοι δεν στέκουν!!
    Θέλουμε όλον τον κόσμο,τους έχουμε ανάγκη,δεν διαχωρίζουμε κανέναν!!
    Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η εστίαση τρώει το μεγάλο χαστούκι!!!

  5. Ο/Η Ας είμαστε ειλικρινείς, δικαιολογίες και με υποχρέωσαν δεν υπάρχει, δημοκρατια έχουμε ακόμα ! λέει:

    Αγαπητή μου κυρία με όλο τον σεβασμό σε σας και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της εστίασης και όχι μόνο θα ήθελα να σας πω ότι κανείς δεν χαίρεται με την κάρτα στάση ( τα χάλια θα έλεγα ) που έχουμε σήμερα εξαιτιας όχι των πολιτικών κατά την γνώμη μου αλλά λόγω της δειλίας και της ανοχής των πολιτών. Έτυχε να βρεθώ και να περάσω τα 2 χρόνια της πανδημίας σε άλλο κράτος και έζησα και διαπίστωσα τη διαφορά. Ακόμα και οταν οι πολιτικοί έριξαν το μπαλάκι στους αστυνομικούς να ελέγχουν τα πιστοποιητικά η τις μάσκες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και απάντησαν στους πολιτικούς ότι η δουλειά τους είναι να προλαμβάνουν εγκλήματα και να συλλαμβάνουν αυτους που εγκληματούν και όχι να εφαρμωζουν πολιτικά νομοθετήματα και ιατρικές πρακτικές. Το ίδιο έγινε και με μαγαζάτορες, επιχειρήσεις κλπ. Το μόνο που υπήρχε ήταν ένας πίνακας επιγραφή απέξω από τις επιχειρήσεις και μαγαζιά που έγραφε: συνιστούμε τη χρήση μάσκας για δίκη σας και δίκη μας ασφάλεια. Όμως ποτέ δεν αρνήθηκαν είσοδο για αυτους που δεν φόραγαν μάσκα. Οι αστυνομικοί ποτέ δεν σταμάτησαν πολίτη για οποιοδήποτε λόγο σχετικά με πανδημία. Εσεις στην Ελλάδα μπορεί να μην ειχατε τη πρωτοβουλία να κάνετε ελέγχους αλλά τη δεχτήκατε και την εφαρμωσατε ενώ μπορούσατε να αρνηθείτε !
    Να σας θυμίσω ότι μετά το Β´ παγκόσμιο πόλεμο όλοι οι Γερμανοί πολίτες εκδήλωσαν ότι δεν γνώριζαν για τα εγκλήματα του στρατου τους ενώ ο στρατός που ήταν τα παιδιά τους καυχωντουσαν και μάλιστα έστελναν λάφυρα από τους δολοφονημένους Εβραίους στοά σπίτια τους. Το παράδειγμα το δίνω διότι και σείς λέτε μας υποχρέωσαν ενώ ξέρετε ότι εσεις δεχτήκατε να γίνετε οι δυνάστες των πελατών σας. Απλά κοιμηθείτε όπως στρώσατε, η κοινωνία διχάστηκε λόγω δικών σας πράξεων, μην το ξεχνάτε. Οι πολιτικοί μπορούσαν να σας έλεγαν σκοτώνετε οποίο έρχεται στην επιχείρηση σας αν είναι ανεμβολιαστους ! Τι θα κάνατε τότε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook