Τα -μόνο τέσσερα- πράγματα που έχουν θέση στον πάγκο της κουζίνας σας

τα-μόνο-τέσσερα-πράγματα-που-έχουν-θέσ-1547195

Συνηθίζουμε να στοιβάζουμε τις επιφάνειες της κουζίνας μας με ένα σωρό συσκευές και gadgets, αλλά πόσα από αυτά μας είναι πραγματικά χρήσιμα; Τι πρέπει να κρατήσουμε και τι να βάλουμε κάπου αλλού ή ενδεχομένως να πετάξουμε; Ρωτήσαμε ειδικούς σε θέματα οργάνωσης και πήραμε τις συστάσεις τους για το πώς θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε λειτουργικότητα και νοικοκυροσύνη.

1. Σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Αν αναζητάτε ένα σκεύος ή εργαλείο σε καθημερινή βάση – την αγαπημένη σας σπάτουλα, τσιμπίδα ή ξύλινη κουτάλα, τότε ναι αξίζει μια θέση στον πάγκο της κουζίνας σας. Από ένα σημείο και μετά μπορεί να γίνει εκνευριστικό να ανοίγετε το ίδιο συρτάρι ξανά και ξανά. Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα μέρος για να τα βάλετε. Αν έχετε χώρο στην κουζίνα σας μπορείτε να τα βάλετε σε ένα σκεύος, πάνω στον πάγκο σας, διαφορετικά μια λύση για μικρές κουζίνες είναι και η μαγνητική ταινία, που εξοικονομεί πολύτιμο χώρο.

2. Συσκευές που χρειάζεστε κάθε πρωί (ή τα περισσότερα βράδια)

Ίσως ξυπνάτε παραδοσιακά την ημέρα σας φτιάχνοντας ένα ποτήρι καφέ ή τσάι. Ή όλη η οικογένεια τρώει τοστ για πρωινό. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν η καφετιέρα, η τσαγιέρα και η τοστιέρα να μένει στον πάγκο. Διαφορετικά, αν είναι να την μαζεύετε και να την ξαναβγάζετε κάθε μέρα είναι απλά χαμένος χρόνος και κόπος.

3. Απαραίτητα υλικά μαγειρικής

Βρείτε λίγο χώρο στην κουζίνα σας για τα μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε περισσότερο, το λάδι, το αλάτι, ή ό,τι θα ήταν εκνευριστικό να βάζετε και να βγάζετε από ένα ντουλάπι. Αν δεν σας αρέσουν τα μπουκάλια διαφόρων ειδών και συσκευασιών σκεφτείτε να τα βάλετε σε ομοιόμορφα βαζάκια με ετικέτες.

4. Μερικά αντικείμενα που δεν είναι της κουζίνας

Επειδή προφανώς περνάτε αρκετή ώρα στην κουζίνα σας και για πολλούς είναι ένας αγαπημένος χώρος, οι ειδικοί συνιστούν να βάλετε στον πάγκο σας επίσης ότι χρειάζεστε ως καθημερινή υπενθύμιση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε εκεί το παραμικρό μπουκαλάκι βιταμίνης σκόρπιο στην κουζίνα σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα έχετε συγκεντρωμένα σε κομψά κουτάκια αποθήκευσης.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook