Τα είπε «όλα» η Ντουντουνάκη από τη Γλασκώβη στον Super FM!

τα-είπε-όλα-η-ντουντουνάκη-από-τη-γλα-677769
φωτογραφία αρχείου

Στον «αέρα» του Super FM από τη Γλασκώβη όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας φιλοξενήθηκε την Παρασκευή η Άννα Ντουντουνάκη.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με τα τρία πανελλήνια ρεκόρ που κατάφερε μέσα σε μία μέρα στο αγώνισμα των 50μ. πεταλούδα δήλωσε ευτυχισμένη για όσα πέτυχε, μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη. Όπως τόνισε, μάλιστα, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στο επόμενο αγώνισμα που ακολουθεί, τα 100μ. πεταλούδα.

Από ‘κει και πέρα, με συγκινητικά λόγια μίλησε για τον πρώτο προπονητή που είχε στην καριέρα της στο Ναυτικό Ομιλο Χανίων, τον Κώστα Τζιλιβάκη, στον οποίο κι απέδωσε αυτό που είναι σήμερα. Οπως σημείωσε, εάν δεν ήταν εκείνος να την βοηθήσει ν’ αγαπήσει την κολύμβηση δεν θα είχε ασχοληθεί με το άθλημα!

Ακολουθούν οι δηλώσεις της.

Για τα τρία πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε και αν έχει ξανασυμβεί: «Νομίζω το έχει κάνει ο Κρίστιαν (Γκολομέεβ). Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν περίμενα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ τρεις φορές, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ γιατί στον ημιτελικό πίστευα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα. Το πρωί είχα κάνει αρκετά λάθη και πίστευα ότι είμαι καλά, απλά στο τελικό ήταν οι δύο κούρσες το ίδιο απόγευμα. Στον ημιτελικό είχα κάνει σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορούσα και δεν ήμουνα σίγουρη ότι στον τελικό μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα, αλλά τελικά πήγε πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είναι ένας πολύ καλός χρόνος για μένα και δεν ξέρω αν περίμενα πραγματικά κάτι τόσο γρήγορο όταν ήρθα στη Γλασκώβη…».

Για το γεγονός ότι κολυμπάει στο αγώνισμα της πεταλούδας: «Το δοκιμάσαμε λίγο και με τη μικτή, αλλά ήμουν… ανεπίδεκτη μαθήσεως στο πρόσθιο και δε δούλεψε (γελάει)».

Για τα άλλα αγωνίσματα που είναι να αγωνιστεί στη Γλασκώβη: «Δεν κολύμπησα στο 200άρι, ήταν για σήμερα αλλά αποσύρθηκα, αποφάσισα να μην κολυμπήσω γιατί ήταν πολύ κοντά το ένα αγώνισμα με το άλλο και δεν ήθελα να κουραστώ για τα 100, γιατί δεν είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη για τα 200 αυτή την περίοδο. Δεν υπήρχε λόγος να το κουράσω αυτή τη στιγμή και εξάλλου δεν είμαι έτοιμη για τα 200 σε αυτή τη φάση, οπότε και να ήθελα να κάνω κάτι καλό, δεν είμαι σίγουρη ότι θα έβγαινε και έτσι αποφάσισα λίγο να ξεκουραστώ. Θέλω να πιστεύω ότι το Σάββατο θα είμαι πολύ καλά».

Για τη δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σίγουρα η πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μοναδική. Και για την δεύτερη, όμως, που θα βρεθώ στο Τόκιο χαίρομαι πάρα πολύ, είναι κάτι που το ήθελα από την ώρα που αποφάσισα ότι δεν θα σταματήσω μετά το Ρίο. Η πρώτη φορά όμως δεν υπάρχει! Από τη στιγμή που βλέπεις ότι θα πας για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα, εγώ είχα πλαντάξει στο κλάμα όταν το αντιλήφθηκα! Νομίζω ότι είναι μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα ο μεγαλύτερος στόχος, το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή. Χαίρομαι πάρα πολύ που το πέτυχα στο Ρίο και που το ξαναπέτυχα και θα πάω τώρα στο Τόκιο. Εχω αποφασίσει ότι φέτος θα είναι μια χρονιά που θα τα δώσω όλα στο κολύμπι και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα κάνω κάτι πολύ καλό… Στο μυαλό μου δε λέω πολλά, αλλά στην Ολυμπιάδα βγάζουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι, ποτέ δεν ξέρεις, απλά έχω ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς για κάτι πολύ καλό τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα και από ‘κει και πέρα ό,τι καλύτερο φέρει αυτό».

Για το γεγονός ότι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χάρη στην κολύμβηση: «Ισχύει. Εχει βάλει το χέρι του σε αυτό ο κ. Κώστας (Τζιλιβάκης)… Πέραν ότι με βοήθησε πάρα πολύ, ακόμα και σε τεχνικά κομμάτια, με έκανε να αγαπήσω αυτό που κάνω. Εάν δεν ήταν εκείνος θα είχα σταματήσει… Επειδή έχω περάσει πλέον από αρκετούς προπονητές, ξέρω ότι βρήκα τον κ. Κώστα ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε! Ναι, είναι πολύ πιθανό να με αναλάβει ξανά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook