«Τα Χανιά κάνουν πολύ καλή δουλειά» – Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς μαθηματικών | Video + Photos

τα-χανιά-κάνουν-πολύ-καλή-δουλειά-β-1473736

Πλήθος κόσμου, χαμόγελα και επαίνους είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Τα Χανιωτάκια που βραβεύτηκαν, διακρίθηκαν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς «Θαλής – Πυθαγόρας» και στον τοπικό διαγωνισμό «Σταμάτης Μπάτσης».

Το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννης Καραγιαννάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά για δεύτερη φορά και μίλησε για την υψηλή μαθηματική επίδοση. «Προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε κάθε χρόνο να έχουμε όλο και περισσότερα παιδιά που διακρίνονται στα μαθηματικά» τόνισε ο ίδιος.

Εν συνεχεία, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, καθότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε με παιδιά και γονείς κι αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως τα Χανιά κάνουν πολύ καλή δουλειά. «Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσει κάποιος αυτή την καριέρα, τα μαθηματικά μάς δίνουν εφόδια που θα μας συνοδεύουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν ακολουθήσουμε στην πορεία» συμπλήρωσε ο κ. Διγαλάκης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων και τόνισε πως επρόκειτο το δίκτυο να εμπλουτιστεί και με Πειραματικό Λύκειο. «Για να διακριθεί κάποιος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς ξεφεύγει από την ύλη του σχολείου» είπε ο βουλευτής Χανίων και πρότεινε στη Μαθηματικής Εταιρείας, μαζί με τα σχολεία, να διοργανώσουν μαθήματα εκπαίδευσης για τους διαγωνισμούς αυτούς. Τέλος, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της βράβευσης των παιδιών αυτών και συγκεκριμένα στην ικανοποίηση που νιώθει ο μαθητής, αλλά και την αναγνώριση της προσπάθειάς του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook