Τα Χανιά ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες της Ουκρανίας – Θα φιλοξενηθούν σε δημοτική δομή πρόνοιας

τα-χανιά-ανοίγουν-την-αγκαλιά-τους-στο-1393456

Ο Δήμος Χανίων, ως έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης απέναντι στους άμαχους του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, προσφέρει καταφύγιο στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου.

Συγκεκριμένα, γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία που ξέφυγαν από το μέτωπο του πολέμου και ζητούν καταφύγιο στην πόλη μας, θα μπορούν να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων, «Ο Δήμος Χανίων δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη του, ήδη με την πρώτη αποστολή ειδών ανάγκης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Πλέον, είμαστε σε θέση να μπορούμε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ήδη, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών είναι έτοιμος να υποδεχτεί τις δύο πρώτες γυναίκες με τα παιδιά τους, ενώ υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν συνολικά περίπου 15 άτομα» (δείτε εδώ).

Ο κ. Σημανδηράκης, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την ευχή: «άμεσα να τελειώσει η πολεμική σύρραξη και να οδηγηθούν προς λήξη οι διαφωνίες μέσα από τη διπλωματική οδό».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δίνει τη δυνατότητα σε όσους πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά, ή ακόμα και με δυνατότητα φιλοξενίας τους εκτοπισμένους πολίτες από την Ουκρανία, ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υπουργείου στο: migration.gov.gr.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook