Τα αστεράκια των ΕΠΑΛ! Έγραψαν, πέρασαν, ετοιμάζουν βαλίτσες για τουριστικά και Πολυτεχνείο

τα-αστεράκια-των-επαλ-έγραψαν-πέρασαν-1475690

Πολλές επιτυχίες και ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες συγκεντρώνουν και φέτος οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα «μετακομίσει» για την επόμενη πενταετία ο Κώστας Μουντάκης που κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 18.000 μόρια. Όπως τονίζει στο zarpanews.gr πιθανότατα θα επιλέξει την σχολή Πολιτικών Μηχανικών επάγγελμα με το οποίο ήδη αποκτά επαφή καθώς το παιδί δουλεύει στην οικοδομή.

Όσο για την χρονιά που πέρασε, σημειώνει, πως «ανέβασε στροφές» στο διάβασμά του ουσιαστικά μετά τα Χριστούγεννα με παρότρυνση από τους καθηγητές και από το περιβάλλον του. Μια συμβουλή που δίνει στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προσπάθεια είναι να παραμένουν ψύχραιμα και να μην αφήνουν το άγχος να τους ρίχνει.

H Ελένη Βαμιανάκη συγκέντρωσε περίπου 18.000 μόρια και αναμένεται να περάσει από τους πρώτους στην σχολή της επιλογής της, τη «Διοίκηση επιχειρήσεων και τουρισμού» στο Ηράκλειο.

«Δεν περίμενα να τα έχω πάει τόσο καλά. Ειδικά στα μαθηματικά που έγραψα 19,8 -δεν το περίμενα-» σημειώνει στο zarpanews.gr. Η Ελένη έγραψε 18,8  στην οικονομά, 15,5 στην έκθεση 15,5 και 16,5 στη οργάνωση επιχειρήσεων.

Μάλιστα η ίδια μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν είχε αποφασίσει καν αν θα δώσει πανελλήνιες.

«Όταν πήγα στο ΕΠΑΛ άρχισα να διαβάζω περισσότερο, με ενδιέφεραν περισσότερο τα μαθήματα, είχαν πιο πρακτικά κομμάτια. Στην β΄λυκείου άρχισα να ασχολούμαι και στη γ΄λυκείου αποφάσιζα να δώσω πανελλήνιες. Ξαφνικά από τη μια μέρα την άλλη ξεκίνησα την προσπάθεια» τονίζει, σημειώνοντας βέβαια πως κάποια μαθήματα όπως τα μαθηματικά θέλουν να έχεις βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια.

Έτοιμη να ξεκινήσει πλέον τη νέα της ζωή ως φοιτήτρια, η Ελένη, θέλει να δώσει «συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες είτε έγραψαν περισσότερο είτε λιγότερο και στα παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια».

Όσο για τη συμβουλή της στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την γ΄λυκείου: «Εντάξει δεν είναι κάτι οι πανελλήνιες. Να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, να μην στεναχωρηθούν αν δεν τα καταφέρουν. Υπάρχουν λύσεις. Τίποτα δεν τελειώνει. Αντίθετα, τώρα ξεκινά η ζωή μας».

«Η επαγγελματική εκπαίδευση έχει πολλά να δώσει»

«Τα παιδιά αυτά των ΕΠΑΛ τα τόσο «ταλαιπωρημένα» και συχνά «απαξιωμένα» σύμφωνα με την κοινωνική αναπαράσταση, κάθε χρόνο καταφέρνουν και αποδεικνύουν ότι μέσα από την προσπάθεια που γίνεται ομαδικά στο σχολείο αλλά και ατομικά από τον καθέναν, η Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει πάρα πολλά να δώσει» σημειώνει στο zarpanews.gr ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, Στέλιος Ζερβάκης. Ο κ. Ζερβάκης εξέφρασε συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που καταφέρνουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν ψηλά, ειδικά φέτος, μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Όπως εκτίμησε, περίπου 15 από τα συνολικά 45 παιδιά που έγραψαν πανελλήνιες, πέτυχαν βαθμούς πάνω από 17.

Γιορτή με την Οκτάβα

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 30 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του σχολείου, στην οδό Κοραή, διοργανώνεται εκδήλωση για την λήξη του σχολικού έτους, με καλεσμένο το αγαπημένο συγκρότημα «Οκτάβα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook