Συνέβη στα Χανιά: Τον έγραψαν για άσκοπη μετακίνηση, έξω από το… σπίτι του! | Photo

Αυστηροί και αποτελεσματικοί αποδεικνύονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι αρχές σε όλη την επικράτεια, ωστόσο μερικές φορές η αυστηρότητα εξαντλείται σε περιπτώσεις που σίγουρα δεν αποτελούν «δημόσιο υγειονομικό κίνδυνο».

Αυτή την υπερβολή σε βάρος του, καταγγέλλει και ένας Χανιώτης ο οποίος πριν από μερικές μέρες, «πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» από τις αστυνομικές δυνάμεις… έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε ο εν λόγω στο zarpanews.gr, διαμένει στην οδό Νεροκούρου στον αριθμό 7 και λίγα μέτρα παραδίπλα -στον αριθμό 9, για την ακρίβεια- υπάρχει φούρνος, όπου και μετέβη ο ίδιος για να ψωνίσει.

Αφού ψώνισε και επέστρεφε και πάλι στο σπίτι του, τον σταμάτησαν αστυνομικοί, πεζό και -κυριολεκτικά- με το κλειδί στο χέρι, ζητώντας του να τους προσκομίσει τη δήλωση για έξοδο από το σπίτι.

Ο κάδος σκουπιδιών είναι πιο μακριά από τον φούρνο, θα με έγραφαν και γι’αυτό;

Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθούσε να τους εξηγήσει  ότι το σπίτι του είναι ακριβώς μπροστά τους και πως δεν θεώρησε σκόπιμο να συμπληρώσει δήλωση για μερικά μέτρα που βγήκε από την κατοικία του, εκείνοι ανένδοτοι τον ενημέρωσαν πως έχει παραβεί τα μέτρα περιορισμού και του βεβαίωσαν το πρόστιμο των 150€.

«Ο φούρνος είναι πιο κοντά και από τον κάδο σκουπιδιών, μήπως να κάνω δήλωση και κάθε φορά που πετάω τα σκουπίδια μου;», διερωτάται ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας ο οποίος ωστόσο, υπέβαλε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, για το παράλογο συμβάν που έζησε.

Δείτε και την κλήση που του έκοψαν:zarpanews.gr

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωστά έκαναν και τον έγραψαν!
  Θα μπορεί δηλαδή ο καθένας να βγαίνει στο διπλανό τετράγωνο για να πάει στο μανάβη, στο μεθεπόμενο για να πάει στο φούρνο και ούτω καθεξής επειδή απλώς είναι δίπλα στο σπίτι του….
  Τόσο κόπος είναι να στείλει ένα sms; Πόση ώρα θα του πάρει;

 2. «Επιτρέπονται οι μικρές μετακινήσεις κοντά στο σπίτι σας», αυτή ήταν η διευκρίνιση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3>>

  Για το ίδιο θέμα απάντησε και παρέπεμψε στην δήλωση Πέτσα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας

  Κανε ενσταση και αντε …..

 3. […] Αυτή την υπερβολή σε βάρος του, καταγγέλλει και ένας Χανιώτης ο οποίος πριν από μερικές μέρες, «πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» από τις αστυνομικές δυνάμεις… έξω από την πόρτα του σπιτιού του, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. […]

 4. […] Αυτή την υπερβολή σε βάρος του, καταγγέλλει και ένας Χανιώτης ο οποίος πριν από μερικές μέρες, «πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» από τις αστυνομικές δυνάμεις… έξω από την πόρτα του σπιτιού του, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ