Συμβάσεις για έργα 1,5 εκατ. ευρώ στα Χανιά υπέγραψε ο Αρναουτάκης | Photos + video

συμβάσεις-για-έργα-15-εκατ-ευρώ-στα-χανι-1066841

Σε υπογραφές συμβάσεων έργων συνολικούς ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα αφορά το Γηροκομείο της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής που παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους με αλτσχάιμερ και ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία.  Περίπου 750.000 ευρώ θα επενδυθούν στο Γηροκομείο για την ολοκλήρωση του κτιρίου και την λειτουργία τoυ.

Ακόμη 700.000 ευρώ θα διατεθούν στην βελτίωση του οδικού δικτύου που υπέστη έντονες καταστροφές κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ο κύριος Αρναουτάκης μάλιστα δήλωσε ότι με διαβεβαίωση του Υπουργείου Υποδομών, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από το Υπουργείο και κάποιες από τον ΟΑΚ για όλα τα έργα που αφορούν τις κατολισθήσεις στην Κρήτη από τις φυσικές καταστροφές του 2019.  Μέχρι το Σεπτέμβρη αναμένεται ότι θα έχουν ανατεθεί όλες οι εργολαβίες που αφορούν τις κατολισθήσεις σε όλο τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης». Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ακόμη στους παρευρισκόμενους ότι τα έργα που αφορούν τις κατολισθήσεις είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του υπουργείου.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε ακόμη σύμβαση ύψους 70.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού για το ΙΕΚ Απόκορωνου.

Ακόμη ο κύριος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι το 2021 θα αλλάξει το σύστημα δημόσιων επενδύσεων και θα γίνει Εθνικό Σύστημα Ανάπτυξης, ωστόσο η διαδικασία θα παραμείνει ίδια με το ΕΣΠΑ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε τον κίνδυνο να υπάρχουν χρήματα αλλά να μην μπορούν να απορροφηθούν σε περίπτωση που δεν συντονιστούν οι φορείς και οι ανάδοχοι των έργων. Τέλος, μίλησε για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που δημιουργεί ο νόμος 4412 για τις συμβάσεις δημόσιων έργων με το να αλλάζει συνέχεια.

zarpanews.gr

One thought on “Συμβάσεις για έργα 1,5 εκατ. ευρώ στα Χανιά υπέγραψε ο Αρναουτάκης | Photos + video

  1. Πολλές οι συσκέψεις…πολλές οι υποσχέσεις..πολλές οι υπογραφές και ακόμα περισσότερα τα..λεφτά που θα ξοδευτούν (!)και στην ουσία ποτέ δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ και παραμένει ως μόνο «έργο»η καθημερινή και πρωϊνή παρουσία του γνωστού βοθρατζίδικου να αδειάζει στα κεντρικότερα σημεία …τους βόθρους αφήνοντας διάσπαρτο το γνωστό «Άρωμα της πόλης»!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook