Συγκινητική κίνηση αγάπης: Μητέρα δώρισε το ένα της νεφρό στον γιο της

συγκινητική-κίνηση-αγάπης-μητέρα-δώρ-1370526

Την Δευτέρα 31/01/2022, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη. Συγκεκριμένα, μια μητέρα ηλικίας 52 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 27 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, πρόκειται για την εκ νέου έναρξη του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού από ζώντες δότες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, ο οποίος έχει εργαστεί σε μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη χειρουργική τεχνική (λαπαροσκοπική αφαίρεση του νεφρού από την δότρια).

Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Είναι αξιοσημείωτη η υποστήριξη της δραστηριότητας του Μεταμοσχευτικού Κέντρου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ κατά την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook