«Στο σανίδι» οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων – Ανεβάζουν την παράσταση «Ένας γιος» | Video
Οι όμιλοι Θεάτρου, Μουσικής και Εικαστικών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση Ένας γιος, την Δευτέρα, 7 Απριλίου 2025, 18:00 (πρεμιέρα) και την Τρίτη, 8 Απριλίου 2025, 17:30 (απογευματινή) και 19:30 (βραδινή) στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων (αίθουσα Μ. Σκουλούδη).
Η διασκευή του έργου βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Αλεχάντρο Παλόμας, σε μετάφραση Αλεξάνδρας Γκολφινοπούλου (εκδόσεις Όπερα), το οποίο έλαβε το Ισπανικό Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016.
Το βιβλίο διδάχτηκε στην Α’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του Νέου Προγράμματος Σπουδών στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
Για την παράσταση συνεργάστηκαν 41 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, 6 εκπαιδευτικοί και εξωτερικοί συνεργάτες.
Το έργο διασκευάστηκε για τις ανάγκες της παράστασης, γράφτηκαν πρωτότυποι στίχοι και για τα σκηνικά και τα κοστούμια χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά. Η μουσική της παράστασης βασίστηκε στην πρωτότυπη μουσική των Ρίτσαρντ και Ρόμπερτ Σέρμαν από την ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϋ, Μαίρη Πόππινς (1962).
zarpanews.gr






