Στο Νοσοκομείο Χανίων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης – Η στιγμή που του την “πέφτουν” υγειονομικοί σε αναστολή | Photos+Video

Με κινητοποίηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποδέχτηκαν τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων υγειονομικοί σε αναστολή. Ο υπουργός που πραγματοποιεί τη Δευτέρα επίσκεψη στα Χανιά, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από τους εργαζόμενους που ζήτησαν να πάρει πίσω την απόφασή του με την οποία βρέθηκαν εκτός εργασίας. Οι εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

“Οι αναστολές δεν έφεραν υγεία, κόλλησαν και νόσησαν μέχρι και τα φορεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από αυτά.

Δείτε τη στιγμή που οι υγειονομικοί εντοπίζουν τον υπουργό, ο οποίος κατευθυνόταν στο αμφιθέατρο:

“Είμαι καρκινοπαθής. Όταν νοσηλεύομαι εδώ, δεν υπάρχει προσωπικό. Απαιτώ να γυρίσουν στις θέσεις τους, γιατί αυτοί θα μας παρέχουν την υγεία μας. Αν θέλουν να μας βλέπουν να πεθαίνουμε, ας την κρατήσουν την αναστολή”, δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μπολανάκης. Επίσης, η Ελένη Κουρινάκη, διοικητικός υπάλληλος σε κέντρο υγείας, δήλωσε ότι είναι άδικο να μην επιτρέπεται σε όσους έχουν νοσήσει να παραμένουν εκτός εργασίας:

“Είμαστε τουλάχιστον 50.000 άτομα στον δρόμο, οι οικογένειές μας πεινάνε”, δήλωσε στα ΜΜΕ υγειονομικός σε αναστολή:

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο υπουργός παρέστη σε συζήτηση με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπων των εργαζόμενων. Στη σύσκεψη δεν επιτράπηκε η παρουσία ΜΜΕ.

“Τα όποια κενά υπάρχουν σε γιατρούς σε νοσοκομεία ή ΚΥ είναι θέμα επιχειρησιακό που μέσω των ΥΠΕ προσπαθούμε να λύσουμε, με το βάρος να πέφτει σε περιοχές με μεγάλη ένταση τουρισμού”, είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την έλλειψη γιατρού στην Παλαιόχωρα. Προανήγγειλε ακόμα προσλήψεις μονίμων στο ΕΣΥ.

Παράταση συνταξιοδότησης γιατρών

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, έκανε γνωστό ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση να δοθεί η δυνατότητα παράτασης συνταξιοδότησης σε γιατρούς για ένα εξάμηνο ακόμα, και πως οι συνταξιοδοτηθέντες γιατροί που είχαν αποχωρήσει ως τις 30 Ιουνίου επανέρχονται, πράγμα που, όπως είπε, λύνει το πρόβλημα στη Β’ Χειρουργική. 

Ο υπουργός συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλος και τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και οι βουλευτές της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης.

Ο υπουργός αναμενόταν ακόμα να δει το ρομπότ διαχείρισης φαρμάκων που λειτουργεί στο ίδρυμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο κ. Μπεας εδώ και καιρό έπρεπε να έχει παραιτηθεί.
    Δεν μπορεί απλά….έχει άλλες προτεραιότητες….
    Τώρα την πληρωνουμε εμείς.
    Πόσα παίρνει τον μήνα μπορείτε να μας πειτε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ