Στην Ξυλοκαμάρα ο Παύλος Πολάκης: «Προσλάβετε προσωπικό για τον υποσταθμό – Δεν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός για την Κρήτη» | Video

στην-ξυλοκαμάρα-ο-παύλος-πολάκης-προ-1339503

Στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του υποσταθμού, Γιάννη Κοκκινάκη, για την κατάσταση στο εργοστάσιο και τα ενεργειακά ζητήματα της περιοχής. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, τόνισε ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού στο εργοστάσιο:

«Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, σε βαθμό που χρειάστηκε να κρατήσουν ανθρώπους που έπρεπε να είχαν συνταξιοδοτηθεί«, είπε ο κ. Πολάκης. «Πέρα από τα υποθαλάσσια καλώδια, δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός με προοπτική για το νησί. Χρειάζεται σχέδιο που θα ξεκινάει από τις τοπικές κοινωνίες προς τα πάνω, με κριτήρια την ενεργειακή ασφάλεια, την μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη μη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που έχουμε τώρα στην Κρήτη γιατί η χωρίς όρια και χωρίς σχεδιασμό ανάπτυξη των ΑΠΕ έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. Εδώ ζητούν να τοποθετήσουν 3.000MW, την ώρα που έχουμε ήδη 300MW.»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ στα Χανιά, Κώστας Ηλιάκης, δήλωσε ότι πέρσι η εταιρία αναγκάστηκε να διατηρήσει σε υπηρεσία οκτώ εργαζόμενους που θα έπρεπε να είχαν βγει στη σύνταξη, ενώ οι προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί, καθυστερούν:

«Το εργοστάσιο λειτουργεί οριακά σήμερα, με κίνδυνο ατυχημάτων. Πριν τρία χρόνια είχαμε 125 άτομα μόνιμο προσωπικό, οι μισοί λειτουργούσαν τις μηχανές και το άλλο μισό στη συντήρηση. Ένα μικρό ποσοστό ήταν διοικητικοί. Τώρα είμαστε 90 άτομα και φέτος η ΔΕΗ κράτησε οκτώ άτομα που έπρεπε να βγουν στη σύνταξη γιατί απλά δεν μπορούσαν να αντικατασταθούν, γιατί δεν υπήρχε προσωπικό. Πρόπερσι μας είχαν υποσχεθεί 14 άτομα, πέρσι αυτά έγιναν 7, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε αλλά αργεί πάρα πολύ», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ακόμα, ότι ο υποσταθμός της Ξυλοκαμάρας θα πρέπει να διατηρηθεί σε κάθε περίπτωση, άσχετα από τη λειτουργία των υποθαλάσσιων καλωδίων ή την ανάπτυξη των ΑΠΕ, καθώς χρειάζεται μέριμνα για την ενεργειακή ασφάλεια:

«Ο σταθμός αυτός θεωρώ πως θα συνεχίσει να υπάρχει ως θερμική εφεδρεία, μέχρι να δημιουργηθεί κάτι άλλο στο νησί και αυτό γιατί οι ΑΠΕ δεν μπορούν να καλύψουν εγγυημένα τη ζήτηση, καθώς δεν μπορούμε να συσσωρεύσουμε την ενέργεια που παράγουν, ενώ δεν παρέχουν και σταθερή ισχύ. Γι’ αυτό θα χρειάζεται ένα θερμικό backup, σε κάθε περίπτωση και πρέπει να έχει προσωπικό, δεν μπορεί να το κλειδώσεις και να το ανοίγεις μόνο όταν χρειάζεται να το βάλεις μπροστά», είπε ο πρώην υπουργός.

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

One thought on “Στην Ξυλοκαμάρα ο Παύλος Πολάκης: «Προσλάβετε προσωπικό για τον υποσταθμό – Δεν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός για την Κρήτη» | Video

  1. Πολιο η ΔΕΗ ειναι δημοσιο, σαν κανετε κυβερνηση διοριζεις καμμια 50ρια, μετα απο τους γιατρους και τση νοσηλευτες με μισθους πεινας – (ΜΕΙΟΝ) το επιδομα αλληλεγγυης που θα διορισετε με τον Αλεκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook