Στην όγδοη μέρα απεργίας πείνας ο συνδικαλιστής των τραυματιοφορέων

στην-όγδοη-μέρα-απεργίας-πείνας-ο-συνδ-1147222
Ôçí üãäïç çìÝñá áðåñãßáò ðåßíáò óõìðëÞñùóå ôçí ÔåôÜñôç 9 Äåêåìâñßïõ 2020, ï ËÜìðñïò ÔóÜðáëçò, ìÝëïò ôçò äéïßêçóçò ôïõ Óùìáôåßïõ ôïõ Ðáíåðéóôçìéáêïý Íïóïêïìåßïõ ËÜñéóáò. Ï õãåéïíïìéêüò õðÜëëçëïò âñßóêåôáé óå óêçíÞ óôçí êåíôñéêÞ åßóïäï ôïõ íïóïêïìåßïõ. Ï ËÜìðñïò ÔóÜðáëçò ðñïÝâç óå áõôÞ ôç ìïñöÞ äéáìáñôõñßáò ãéá ôçí áíÜäåéîç ôùí äõóìåíþí óõíèçêþí åñãáóßáò êáé íïóçëåßáò, áëëÜ êáé ãéá ôçí Ýíôáîç ôùí õãåéïíïìéêþí êáé ðñïíïéáêþí õðáëëÞëùí óôá âáñÝá êáé áíèõãéåéíÜ êáé ôç ÷ïñÞãçóç äþñïõ ×ñéóôïõãÝííùí óå üëïõò. (EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÔÆÅÊÁÓ)

Την όγδοη ημέρα απεργίας πείνας συμπλήρωσε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ο Λάμπρος Τσάπαλης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο υγειονομικός υπάλληλος και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου τραυματιοφορέων βρίσκεται σε σκηνή στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και προέβη σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δύσκολων συνθηκών εργασίας και νοσηλείας, αλλά και για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους.

«Τον πνίγει το δίκαιο. Επανειλημμένως του ζήτησα να σταματήσει την απεργία πείνας επισημαίνοντας ότι πέτυχε να ανάψει τη σπίθα του αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ο αγώνας πια είναι συλλογικός» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος που επικοινώνησε μαζί του.

Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ: Καλούμε τον συναγωνιστή Λάμπρο να επιστρέψει στα καθήκοντά του

«O Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευομένων ΠΓΝΛ – ΟΕΝΓΕ, και όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες, δίνουμε έναν άνισο και πέρα από τις ανθρώπινες αντοχές αγώνα. Έναν αγώνα, κατά τον οποίο βάζουμε πάνω από όλους και από όλα, τη σωτηρία και την υγεία του λαού μας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται επίσης τα εξης:

«Σε αυτόν, λοιπόν, τον πόλεμο, κανείς δεν περισσεύει. Καλούμε τον άξιο και αγαπητό συνάδελφο και συναγωνιστή μας Λάμπρο, να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στον αγώνα μας ενάντια στην πανδημία, υπερασπιζόμενοι την υγεία των συνανθρώπων μας ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …».

Νοσούν με κορονοϊό 100 υγειονομικοί

Τέλος, ο κ.Γιαννάκος τονίζει ακόμη μια φορά τα κενά που υπάρχουν στις κλίνες covid την 100 υγειονομικοί νοσούν από τον ιό.

«Στις κλινικές κορονοϊού ξεκινάνε τη νοσηλεία και να ταΐσουν τους ασθενείς με τις στολές υψηλής προστασίας και στο τελευταίο ασθενή φθάνουν σε 4 ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά δείχνοντας έτσι το μέγεθος του προβλήματος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook