Στα Χανιά η «μερίδα του λέοντος» των ακινήτων που «βγάζουν στο σφυρί» οι τράπεζες – Δείτε πόσα είναι σε όλη την Κρήτη

στα-χανιά-η-μερίδα-του-λέοντος-των-ακ-844228

«Μικρές αγγελίες» πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, «βγάζουν στο σφυρί» 117 ακίνητα από την Κρήτη, εκ των οποίων τα 60 είναι στα Χανιά.

Συγκεκριμένα στην ειδική πλατφόρμα www.landea.gr, όπου δημοσιεύονται ήδη 34.456 ακίνητα, υπάρχουν αναλυτικά και κατατοπιστικά στοιχεία για αυτά που αφορούν τους Νομούς της Κρήτης και έχουν ως εξής:

Νομός Χανίων: 34 (Δήμος Χανίων) 13 (Δήμος Αποκορώνου), 11 (Δήμος Πλατανιά), 1 (Δήμος Κισάμου), 1 (Δήμος Καντάνου – Σελίνου)

Νομός Ρεθύμνου: 3 (Δήμος Ρεθύμνης) 2 (Δήμο; Μυλοποτάμου)

Νομός Ηρακλείου: 13 (Δήμο; Φαιστού) 4 (Δήμος Χερσονήσου) 3 (Δήμος Ηρακλείου), 2 (Δήμο; Μινώα Πεδιάδος)

Νομός Λασιθίου: 20 (Δήμος Σητείας), 8 (Δήμος Αγίου Νικολάου), 2 (Δήμος Ιεράπετρας).

Στον εύχρηστο ιστότοπο που είναι ήδη «στον αέρα» και το προφίλ του είναι αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο, από αντίστοιχες ιστοσελίδες πώλησης ακινήτων, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην εφαρμογή, διαλέγει την περιοχή που θέλει αποκτήσει ακίνητο, επιλέγει τι είδους ακίνητο επιθυμεί και αρχίζει το ψάξιμο από τον υπολογιστή του.

Η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα που καταγράφεται από το 2018, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα επιταχύνει τους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ακινήτων εκτιμούν τραπεζικά στελέχη.

Στην ουσία πρόκειται για «μικρές αγγελίες» στις οποίες καταγράφονται τα δεδομένα των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, λόγω απλήρωτων δανείων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Στην εν λόγω πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος θα διαπιστώσει ότι για τα κατασχεμένα ακίνητα, υπάρχουν πληροφορίες για την περιοχή του βρίσκονται, χάρτης της Google Maps, ακριβής διεύθυνση, όροφος, το εμβαδόν, τα δωμάτια που διαθέτει και τυχόν άλλα έξτρα, καθώς επίσης και φωτογραφίες, οι οποίες αναφέρει η επισήμανση έχουν ληφθεί από το Google streetview!

Βεβαίως, για κάθε ακίνητο αναγράφεται και η τιμή πρώτης προσφοράς της δημοπρασίας.

Όπως δηλαδή κάνουν οι ιδιώτες που ανεβάζουν αγγελία για να πουλήσουν το ακίνητό τους και φροντίζουν να παρουσιάσουν όλα τα πλεονεκτήματά του.

Αν ο ενδιαφερόμενος πατήσει το πράσινο μπάνερ με την ένδειξη «Θέλω να συμμετάσχω» τότε οδηγείται στην ιστοσελίδα https://www.eauction.gr στην οποία θα βρει τις τεχνικές λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως είναι τα στοιχεία του οφειλέτη και πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο φορέας που το εκπλειστηριάζει (τράπεζα, Δήμος, ιδιώτης), η ημερομηνία του πλειστηριασμού και τα στοιχεία του συμβολαιογράφου.

Επίσης, μια σημαντική διευκόλυνση που παρέχει ο ιστότοπος είναι, πως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει, πρώτα συγκεκριμένη περιοχή στην οποία ψάχνει ακίνητο και στη συνέχεια να ψάξει αν εκπλειστηριάζεται κάποιο ακίνητο που τον ενδιαφέρει είτε είναι μονοκατοικία, διαμέρισμα είτε οικόπεδο ή και βιομηχανική εγκατάσταση.

Θα τρέξουν οι πλειστηριασμοί

Οι τράπεζες βλέπουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αύξηση της ζήτησης στα ακίνητα, λόγω βασικά του Airbnb, που καταγράφεται από πέρυσι και θεωρούν ότι εκ του λόγου αυτού, θα τρέξουν και οι πλειστηριασμοί, αφού όσοι επιζητούν επένδυση σε ακίνητα, οι πλειστηριασμοί προσφέρουν ευκαιρίες σε δελεαστικές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 34.456 ακίνητα, ενώ 669 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook