Σοβαρές αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά το «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ

σοβαρές-αναταράξεις-στη-δημαρ-μετά-το-802863

Σοβαρές αναταράξεις και αντικρουόμενες απόψεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η απόφαση του κόμματος για «διαζύγιο» με το Κίνημα Αλλαγής.

Με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για έξοδο από το Κίνημα Αλλαγής, το κόμμα εμφανίζεται διχασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για απομάκρυνση από το ΚΙΝΑΛ ελήφθη μετά από ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά, με στελέχη της μειοψηφίας να ζητούν τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς, θεωρούν ότι εκεί η απόφαση Θεοχαρόπουλου για αποχώρηση δεν θα έχει πλειοψηφία.

Ειδικότερα, υπέρ της αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν οι Νίκος Τσούκαλης, Χαλαζωνίτης Δημήτρης, Καλπάκης Στέργιος, Γεράσιμος Γεωργάτος, Τάσος Μάντικος, Χάρης Μοβσεσιάν, Φίλιππος Παπανικολάου, Στέλιος Ρεβύθης, Χρήστος Σπίγκος.

Σημειώνεται πως τα 5 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταψήφισαν (Θόδωρος Μαργαρίτης, Τάσος Δαρσινός, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Σιακαντάρης, Φωτεινή Αναστασίου) κατέθεσαν διαφορετική πρόταση που εισηγήθηκε ο Τάσος Δαρσινός. Σύμφωνα με αυτή: «Είναι λάθος η διαγραφή του συντρόφου προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί αδυνατίζει τον κοινό αγώνα για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά. Χωρίς όμως απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που να επικυρώνει την ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής και να διευκρινίζει τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος οδηγούμαστε σε μια σοβαρή ανατροπή της πορείας που έχουμε χαράξει. Έστω και τώρα κάνουμε για μια ακόμα φορά έκκληση ενότητας για την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ».

Να σημειωθεί ότι ήδη κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Σταμάτης Μαλέλης, το μέλος της ΕΓ της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Γιώργος Μπουλμπασάκος , η Έφη Παγκάλου και ο Τάσος Δαρσινός, διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ξεκαθαρίζοντας πως παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής και τάσσονται υπέρ του ενιαίου φορέα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν έντονες διεργασίες.

Στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε συνεχείς επαφές, ώστε να καταλήξουν σε μια δυναμική παρέμβαση υπέρ της παραμονής τους στο Κίνημα Αλλαγής.

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook