«SOS ΒΟΑΚ» – Πρωτοβουλία νέων για την αφύπνιση των οδηγών της Κρήτης

sos-βοακ-πρωτοβουλία-νέων-για-την-αφύ-938786

Η αγωνία για την οδική συμπεριφορά, που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ζωές στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, οδήγησε μία ομάδα νέων από τα Χανιά και το Ηράκλειο στη δημιουργία σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το όνομα «SOS BOAK».

Οι νέοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν γύρω από τους προβληματισμούς τους, περισσότερους από 10.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών, με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις και να μεταφέρουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων την αγωνία τους για το μέλλον του ΒΟΑΚ, του «μεγάλου φιδιού» όπως τον χαρακτηρίζουν, που συνδέει την Κρήτη από τη μία άκρη του νησιού έως την άλλη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Γαϊτανόπουλος, ένας εκ των διαχειριστών και συντονιστών της ομάδας «SOS BOAK» ανέφερε: «Αυτό που μας κινητοποίησε είναι αυτό που μας κούρασε. Μας κούρασε να έχουμε αγωνία για το πόσα θύματα θα αναφέρουν κάθε πρωί τα ΜΜΕ, αν είναι γνωστοί, φίλοι, συγγενείς, συνάνθρωποί μας. Αυτή την αγωνία, αυτή την αγανάκτηση μας, την κάναμε κραυγή και ενώσαμε τις φωνές μας μέσα από το SOS BOAK». Όπως τόνισε, πλέον υπάρχει μία κοινωνική και όχι ατομική ανάγκη ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα στην άσφαλτο.

«Σε έναν ακήρυχτο πόλεμο την ευθύνη του οποίου έχουμε ακόμη και εμείς οι ίδιοι οι οδηγοί με την οδηγική μας συμπεριφορά. Αυτό θέλουμε, μεταξύ άλλων, να αλλάξουμε. Θέλουμε να υπάρξει αντίληψη της προσωπικής μας ευθύνης, όπου και όσο υπάρχει» σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτανόπουλο, που μίλησε εκ μέρους τα ων μελών της ομάδας, κλειδί για την αλλαγή, είναι η μεγάλη συνειδητοποίηση και η επιτυχής κινητοποίηση, «όλων μας που νοιαζόμαστε για τη ζωή, όλων μας που νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Και η ευθύνη αυτή πρέπει να γίνει ένωση, άποψη, πρόταση, επικοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, τα μέλη της ομάδας θα συγκεντρωθούν, με τα αυτοκίνητά τους, στον χώρο στάθμευσης Σκλαβενίτη, στην Αμουδάρα, στο Ηράκλειο, από 11:00 έως 14:00, και στο πάρκινγκ του λιμανιού της Σούδας, κατά τις ίδιο διάστημα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας, με τη συνοδεία της Τροχαίας του ΒΟΑΚ θα βγουν στον οδικό άξονα, για να μοιράσουν αυτοκόλλητα του «SOS BOAK» στα διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να επικοινωνήσουν το στόχο τους και να συμβάλουν στην εγρήγορση των οδηγών.

Όπως σημείωσε δε ο κ. Γαϊτανόπουλος, «πρέπει να έχουμε οδηγικό πολιτισμό, αλλά και να συμμετέχουμε ως οδηγοί και χρήστες του ΒΟΑΚ στην απαίτηση δημιουργίας ενός ασφαλούς οδικού δικτύου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook