SOS «εκπέμπει» για την Γέργερη ο Αυγενάκης

sos-εκπέμπει-για-την-γέργερη-ο-αυγενάκ-29562

GERGERIΚρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποβάθμιση της Γέργερης, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης,  με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη  ζητά να υπάρξει σχεδιασμός για την έναρξη έργων και μελετών που έχουν εγκριθεί ή δεν λειτουργούν.

 

Η Γέργερη Ηρακλείου αποτελεί έναν μεγάλο οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας με πάνω από 1.500 κατοίκους. Η Γέργερη αποτελούσε την έδρα του πρώην Δήμου Ρούβα και το ένα από τα τρία δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής αναφέρει στην παρέμβασή του ότι: «ο δήμος Ρούβα διέθετε οργανωμένες δομές όπως Γραφείο Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικών Εφαρμογών, Γραφείο Περιβάλλοντος,  Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης με αρμοδιότητες την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων του Δήμου, έργα οδοποιίας και λοιπά έργα υποδομής καθώς και τον προγραμματισμό της τοπικής ανάπτυξης και της δράσης του Δήμου».

Ωστόσο, ο Δήμος Ρούβα λειτουργούσε μέχρι το 2010, οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Γόρτυνας με αποτέλεσμα να χάσει όλες αυτές τις δομές.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων μεταξύ άλλων και το Τοπικό Συμβούλιο, η Ενορία, ο ΤΟΕΒ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου και λοιποί Σύλλογοι με κύριο θέμα την υποβάθμιση της Γέργερης.

Οι φορείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Γέργερη λόγω της στασιμότητας και της μη λειτουργίας αρκετών ολοκληρωμένων έργων καθώς και για τη στασιμότητα εγκεκριμένων και μη ολοκληρωμένων έργων και μελετών, όπως και για την τοπική παραβατικότητα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «η Γέργερη έχει ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας, ειδικά λόγω της οικονομικής συγκυρίας, με πολιτικές που θα συμβάλουν στην βελτίωση και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων» και ρωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός από πλευράς της Κυβέρνησης για την λειτουργία και έναρξη έργων και μελετών που έχουν εγκριθεί ή δεν λειτουργούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook