Σοκολατόπιτα με μπισκότα

σοκολατόπιτα-με-μπισκότα-1202847

Θεϊκή σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο! Ένα θα σας πω, δεν θα μείνει ψίχουλο

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:15′ Πανεύκολη Μερίδες: 10

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. σοκολάτα

250 γραμ. βούτυρο

200 γραμ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

2 βανίλιες

65 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γραμ. κακάο άγλυκο

1 πρέζα αλάτι

150 γραμ. μπισκότα γεμιστά

1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

Για τη σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30 εκατοστών. Τσαλακώνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. Το αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα. Με μίξερ χειρός χτυπάμε 3′ σε χαμηλή ταχύτητα και 4′ σε δυνατή. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνουμε για 15′.

Ξεφορμάρουμε μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί για 10′.

Όταν βγάζουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο, σχεδόν υγρή! Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα χλιαρή με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook