Σοφία Φαλιέρου: Η «ψυχή» του Dance Days Chania μιλά για το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού

σοφία-φαλιέρου-η-ψυχή-του-dance-days-chania-μιλά-γι-1259088

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η διοργανώτρια του 11ου διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance days Chania, Σοφία Φαλιέρου.

Η κυρία Φαλιέρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2011 από την ανάγκη αντίστασης μέσω της τέχνης του σώματος, σε όλο αυτό που συνέβαινε με την οικονομική κρίση και τις ποικίλες προεκτάσεις σε όλους τους τομείς:

«Ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο σύγχρονου χορού. Θέλαμε να δώσουμε χώρο σε νέους καλλιτέχνες, ξένους και ντόπιους, να εκφραστούν, να υλοποιήσουν τις παραστάσεις τους, να δώσουμε χώρο στην φιλοσοφία που πρέσβευε ότι μέσα στην δυσκολία οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να εκφράζονται. Ο χορός άλλωστε, είναι η πρωτόλεια μορφή επικοινωνίας» τόνισε η κυρία Φαλιέρου.

«Πέρσι το φεστιβάλ ήταν μια μεγάλη πρόκληση μέσα στην δύσκολη συνθήκη της πανδημίας, ήταν κάτι που μας αιφνιδίασε, μας απασφάλισε, δεν προλάβαμε να φοβηθούμε κι αυτό μας έκανε καλό. Είχαμε ετοιμάσει ένα ευρύ πρόγραμμα 18 ημερών κι είπαμε ότι θα πάρουμε το ρίσκο μας με όλο το αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας. Έτσι από πέρσι αρχίσαμε να δίνουμε έμφαση και χώρο στους νέους δημιουργούς».

«Το φεστιβάλ, επεσήμανε η κυρία Φαλιέρου, αφορά όλους, την κοινότητα, ομάδες πληθυσμού που δεν θα φτάσουν σε μία αίθουσα τέχνης, σκοπός μας είναι το φεστιβάλ να φτάσει στην καρδιά του αστικού ιστού.

Φέτος δυστυχώς το άνοιγμα στην κοινότητα γίνεται με περιορισμούς γιατί έχουν έρθει πολλοί καλλιτέχνες και θέλαμε να νιώσουν ασφαλείς τόσο οι ίδιοι, όσο και το κοινό που θα τους παρακολουθήσει

Το focus του φετινού Φεστιβάλ είναι να μην χάσει η σωματικότητα την παρουσία της γιατί είναι το κάλυμμα της ψυχής μας και η έκφανση της ψυχικής μας διάθεσης.

Δεν προτείνουμε απλά χορευτικές παραστάσεις, προτείνουμε τρόπο και ποιότητα ζωής. Ο άνθρωπος να θυμηθεί ότι όταν η σωματική μνήμη βάλλεται, τότε χάνεται η επιθυμία για ζωή.

Οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ όπου υπάρχει αντίτιμο εισιτηρίου αφορά αποκλειστικά και μόνο τους καλλιτέχνες.

Το φεστιβάλ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται εγγύτητα, εστίαση στον στόχο, αγάπη. Σημαντική είναι και η στήριξη από τους φορείς γιατί δημιουργεί ένα δίκτυο κι αυτό το δίκτυο δημιουργεί κινητικότητα, πίστη και αλληλεπίδραση.

Το πρόγραμμα υπάρχει στην σελίδα του Dance days Chania.gr

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook