Σκυλακάκης: Δεν θα ισχύσει το 30% των ηλεκτρονικών δαπανών για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020

σκυλακάκης-δεν-θα-ισχύσει-το-30-των-ηλεκ-1170224

Δεν θα ισχύσει στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 η ρύθμιση για υποχρεωτική δαπάνη στο 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Τα μέτρα της πανδημίας και τις συνέπειές της στα δημοσιονομικά της χώρας ξεδίπλωσε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε μεταξύ άλλων «όταν υπάρχουν θέματα, η κυβέρνηση προσαρμόζεται στη λογική» και έφερε ως παράδειγμα το ότι δεν θα ισχύσει στις δηλώσεις του 2020 η ρύθμιση για υποχρεωτική δαπάνη με πλαστικό χρήμα του 30% του εισοδήματος.

Ο κ. Σκυλακάκης απάντησε επίσης στο γιατί απορρίφθηκαν σχεδόν οι μισές αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από τις 700.000 και πλέον αιτήσεις, οι 260.000 παρουσίασαν αύξηση τζίρου και κάποιες λίγες είχαν τεχνικά προβλήματα».

«Το κριτήριο», είπε, «ήταν συνολικό για το 4μηνο» και όχι μόνο για το διάστημα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά.

Οι εργαζόμενοι «καλύπτονται με τις αναστολές» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικ΄νω και διαβεβαίωσε πως «οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγωνιούν». Σημείωσε ωστόσο πως «όσο περνά ο καιρός δυσκολεύει».

«Οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι. Αν πάμε σε νέο lockdown, είναι πολύ κοστοβόρο», προειδοποίησε ο κ. Σκυλακάκης.

«Υπήρξε καθυστέρηση με τα ενοίκια» παραδέχτηκε και επισήμανε πως «έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες». Όπως ανακοίνωσε, τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα καταβληθούν τώρα, τα ενοίκια του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα καταβληθούν τα ενοίκια του Ιανουαρίου.

«Η απόφαση για παράταση αναστολών θα ληφθεί όταν δούμε περίπου πότε τελειώνει η πανδημία» δήλωσε και σημείωσε πως «έχουμε πολύ μεγάλη ανασφάλεια δημοσιονομική, γιατί δεν ξέρουμε πόσο ανοιχτή θα έχουμε την αγορά».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook