Σημανδηράκης: Θωρακίζουμε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους των Χανίων με δέκα απινιδωτές

σημανδηράκης-θωρακίζουμε-κοινόχρησ-1360304

Στην τοποθέτηση δέκα απινιδωτών σε δημοτικούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις, προχώρησε ο Δήμος Χανίων.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του δήμου, για να θωρακίσει κατά το δυνατό τους κοινόχρηστους και τους αθλητικούς χώρους απέναντι σε επεισόδια υγείας που απαιτούν την χρήση απινιδωτών για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα ζητήματα»

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Χανίων προνόησε και επένδυσε στην εκπαίδευση των εργαζομένων στις περιοχές που θα εγκατασταθούν οι απινιδωτές ώστε να είναι σε θέση να κάνουν άμεσα χρήση και να φροντίσουν να μη χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για να δώσουμε μήνυμα πως θωρακίζουμε και προλαμβάνουμε κάποια ενδεχόμενα που θα θέσουν την ζωή των συμπολιτών μας σε κίνδυνο» κατέληξε ο κ. Σημανδηράκης.

«Οι απινιδωτές για την χρήση τους τα πρώτα λεπτά μπορούν να διασφαλίσουν την επιβίωση του ανθρώπου και να αυξήσουν την πιθανότητα επιβίωσής τους κατά 50 – 70%. Έχοντας στο μυαλό μας πως τα μηχανήματα αυτά μπορούν να γλυτώσουν μία ζωή ήταν πολύ σημαντικό» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων θα προμηθευτεί ακόμα 10 απινιδωτές σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη. «Έχουμε να πάρουμε άλλους δέκα το συντομότερο, με διαγωνιστική διαδικασία ώστε να εξοπλίσουμε όλα τα στάδια του δήμου μας» είπε χαρακτηριστικά.

Με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης επεσήμανε: «Μετά από διαγωνισμό πήραμε τους πρώτους 10 απινιδωτές. Με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού έγινε η εκπαίδευση των υπαλλήλων για να μπορούν να επέμβουν, να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό»

Ακόμη, αναμένονται ημερίδες για όσους επιθυμούν να κάνουν μαθήματα σε πολίτες ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή ν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή. Είναι αυτόματοι και εύκολοι στην χρήση τους.

Τέλος, τον λόγο πήρε η υπεύθυνη πωλήσεων της ΜΟΒΙΑΚ, Στέλλα Πενταράκη η οποία είπε τα εξής: «Χαίρομαι που υπάγομαι σε έναν δήμο που έχει υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και προέβη στην αγορά αυτών των 10 μηχανημάτων. Σε τελευταίες μελέτες, περίπου 220 χιλιλάδες Ευρωπαίοι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο επειδή δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε απινιδωτές. Η πρόληψη είναι το παν, σώζει ζωές και η ζωή είναι ανεκτίμητη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook