Σήφης Βαλυράκης: Η «παράλειψη» που ίσως συνέβαλε στο τραγικό γεγονός

Την ώρα που οι έρευνες του Λιμενικού προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα αίτια κάτω από τα οποία έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης, μια ενδεχόμενη παράλειψη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συνέβαλλε στο μοιραίο γεγονός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στην θάλασσα από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Το πιο πιθανό είναι να γλίστρησε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο το φουσκωτό του να συγκρούστηκε με κάποιο άλλο πλεούμενο. Έτσι με βάση το πρώτο σενάριο, κατά την πτώση του στη θάλασσα χτυπήθηκε από την προπέλα του ταχυπλόου του στο κεφάλι και ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

Ωστόσο ο 78χρονος πολιτικός που ήταν δεινός κολυμβητής αλλά και ψαροντουφεκάς φαίνεται να έχει υποπέσει και σε μια παράλειψη ή αναγκάστηκε για κάποιο λόγο να προχωρήσει σε αυτή.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας όταν κάποιος είναι μόνος του πάνω σε ένα φουσκωτό αλλά και σε σε τζετ σκι θα πρέπει να έχει περασμένο από το χέρι του ένα βραχιολάκι το οποίο με ένα καλώδιο είναι συνδεδεμένο με την μηχανή. Έτσι σε περίπτωση που ο χειριστής απομακρυνθεί από τη μηχανή ή για κάποιοι λόγο πέσει στη θάλασσα απενεργοποιείται η μηχανή του πλεούμενου προκειμένου να μην φύγει μακριά αυτόν ή να μην τον χτυπήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση κι εφόσον δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βραχιόλι ο χειριστής του σκάφους σε περίπτωση που απομακρύνεται από τη θέση του θα πρέπει πάντα να το ακινητοποιεί. Η μηχανή όμως του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη, όταν εντοπίστηκε από τους άνδρες του λιμενικού ήταν αναμμένη, γεγονός που φανερώνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Το χρονικό του τρόμου
Ο πρώην υπουργός έφυγε από το σπίτι του γύρω στις δύο χθες το μεσημέρι. Στις πέντε και μισή το απόγευμα κι ενώ δεν είχε δώσει σημεία ζωής, η σύζυγος του ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Μετά από περίπου δύο ώρες εντοπίστηκε με τη μηχανή σε λειτουργία το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη κοντά στο “νησί των ονείρων”. Η σορός του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος, καθώς παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως και να έχει πάντως, όλα θα φανούν στην νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον πολιτικό να έπασχε και από την καρδιά του.

Newsit.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ