ΣΕΠΕ Χανίων: Ψήφισμα στήριξης στο γιατρό Μακρέα – 3ωρη στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί

σεπε-χανίων-ψήφισμα-στήριξης-στο-γιατ-797158

Ψήφισμα στήριξης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, με το οποίο κηρύσσει τρίωρη Στάση Εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, εξέδωσε την Κυριακή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ενώ με αντίστοιχη ανακοίνωση και η Πρωτοβουλία Αντίστασης απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια.

Αναλυτικά το ψήφισμα στήριξης του ΣΕΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κηρύσσει τρίωρη Στάση Εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη συγκέντρωση που γίνεται στα Δικαστήρια των Χανίων στις 11.30 το πρωί για τη δίκη των συλληφθέντων για τη φασιστική επίθεση κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, γνωστός στα Χανιά για το κοινωνικό του έργο ως γιατρός αλλά κι ως ενεργός πολίτης που συμμετέχει σε κινήματα αλληλεγγύης, το βράδυ της 25ης Μαρτίου του 2015 δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από 3 τουλάχιστον άτομα στο κέντρο των Χανίων, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες συμπολίτες μας.

Η άγρια αυτή φασιστική επίθεση οδήγησε το γιατρό στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το στο κεφάλι και στο πρόσωπο, τραύματα που προήλθαν από χτυπήματα με σιδερολοστούς.

Η βαρβαρότητα της δολοφονικής αυτής φασιστικής επίθεσης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά τη δράση ταγμάτων εφόδου και ναζιστικών συμμοριών στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, σε έναν τόπο που έχει θρηνήσει τα ολοκαυτώματα της Καντάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, των 2.500 πόλεων και χωριών που έκαψαν οι Ναζί, σε έναν τόπο όπου οι Ναζί εκτέλεσαν 36.000 Έλληνες κι οδήγησαν 600.000 τουλάχιστον άλλους στο θάνατο από την πείνα κλέβοντας τα αποθέματα τροφίμων της χώρας μας για να ταΐζουν τα ναζιστικά τους στρατεύματα στην Ελλάδα και την Αφρική. Οι ναζιστικές θηριωδίες δεν πρέπει να ξεχαστούν. Η θανάτωση ανθρώπων σε φούρνους, σε θαλάμους αερίων και σε στρατόπεδα εξόντωσης δεν συγχωρούνται.

Το ναζιστικό τέρας δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι. Ο λαός με την ψήφο του απέκλεισε από το κοινοβούλιο τα όργανα της ΧΑ ενώ η δίκη τους εξελίσσεται κανονικά. Η οργανωμένη Πολιτεία δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή στη δράση ταγμάτων εφόδου. Η ατιμωρησία θα πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους και θα δώσει το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπάνε ή να δολοφονούν μετανάστες ή και Έλληνες που διαφωνούν μαζί τους.

Γι΄ αυτό πρέπει η τιμωρία αυτών που χτύπησαν το γιατρό Δημήτρη Μακρέα να είναι άμεση και παραδειγματική από την Πολιτεία. Το χρωστάμε στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Το χρωστάμε στη δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

«Η εκδίκαση στο εφετείο της δίκης για τη φασιστική και δολοφονική επίθεση το 2015 στον Δημήτρη Μακρέα, φέρνει ξανά στο προσκήνιο και θυμίζει τις καθόλου τυχαίες και καθόλου μεμονωμένες επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες στην πόλη μας. Ήδη τον τελευταίο μήνα, έχουμε πολύ σοβαρά περιστατικά ρατσιστικής βίας ενάντια σε μετανάστες, από πετροβολήματα, μέχρι δολοφονικά χτυπήματα με σιδερολοστούς αλλά και επιθέσεις με όχημα εναντίων τους.

Μάλιστα, στις 4 του Οκτώβρη 6 ροπαλοφόροι δεν δίστασαν να ξυλοφορτώσουν δυο άστεγους έξω από κτίριο. Η δράση αυτών των φασιστικών συμμορίων και οι επιθέσεις αυτές, καθόλου έξω από τη λειτουργία και την πολιτική του συστήματος δεν είναι, αφού άνθιζαν και ανθίζουν πάντα όταν εντείνεται η φασιστικοποίηση, η μισαλλοδοξία και η καταστολή από μεριάς κυβέρνησης και κεφάλαιου.

Είτε με ή χωρίς τις ευλογίες των κυβερνώντων, αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για να σκορπίσουν το φόβο και να χτυπήσουν όποια φωνή εναντιώνεται ή και δεν τους αρέσει. Δεν θα τους περάσει! Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί και η τρομοκράτηση, το χτύπημα στην απεργία, στις λαϊκές κατακτήσεις και ελευθερίες, μπορούν να σπάσουν στο δρόμο του αγώνα. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτά όπως και στο Δ. Μακρέα αύριο στο Εφετείο και να απαιτήσουμε την καταδίκη των ενόχων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook