Σε συνέλευση καλεί τους αγρότες των Χανίων το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

Κάλεσμα σε συνέλευση το βράδυ της Δευτέρας απευθύνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που από την περασμένη Τρίτη έχουν δημιουργήσει μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων:

“Οργανώνουμε τον αγώνα μας, μαζικοποιούμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/2 ΣΤΙΣ 8:00 μμ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Για 6η συνεχόμενη μέρα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού δίνουμε το αγωνιστικό παρών στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Μαζικοποιούμε το κέντρο του δίκαιου αγώνα μας που είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματα μας. Λέμε αγωνιστικό όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια.

Σήμερα οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έδωσαν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση στο μπλόκο όπου και πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού. Στο πλευρό μας βρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης οι οποίοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Έμπρακτα στήριξε και το παράρτημα Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου με τραγούδια από τον Μάνο Τρυπιά.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε μαζικά στην συνέλευση του μπλόκου την Δευτέρα 14/2 στις 8:00μμ. Δηλώνουμε στην κυβέρνηση που δεν έχει πει κουβέντα για τα βασικά ζητήματα που μας αφορούν ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα χωριά χωρίς λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Τα αιτήματα μας είναι αιτήματα επιβίωσης. Με μαζικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις όπως είχαμε και με την κατάκτηση του αφορολόγητου.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!

Διεκδικούμε:

• Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
• Άμεση αλλαγή του αντιδραστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλα τα ζημιογόνα αίτια (καιρικά φαινόμενα και νόσους) και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
• Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
• Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία
• Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
• Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
• Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.
• Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ