Σε ποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σφυρίζουν τα περισσότερα πέναλτι και σε ποιο τα λιγότερα

σε-ποιο-ευρωπαϊκό-πρωτάθλημα-σφυρίζο-1136613

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σε ό,τι αφορά τα πέναλτι που δίνονται.

Οι συζητήσεις για τη διαιτησία συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλέον το VAR, αφού σε άλλες χώρες οι διαιτητές είναι πιο ελαστικοί και σε άλλες πιο αυστηροί. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πέναλτι.

Τα δεδομένα λοιπόν, όπως αναφέρει σχετικά το italians.gr, έχουν ως εξής: Η Premier League είναι το πρωτάθλημα στο οποίο οι διαιτητές δείχνουν πιο συχνά την άσπρη βούλα και συγκεκριμένα μία φορά κάθε 1,90 ματς. Στη Bundesliga σφυρίζουν ένα κάθε 2,1 ματς, στη La Liga ένα κάθε 2,08 ματς και στη Serie A ένα κάθε 2,8 αγώνες.

Γενικά, το ιταλικό πρωτάθλημα είναι αυτό στο οποίο έχουν δοθεί τα λιγότερα πέναλτι φέτος, 25 μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές, με την αλλαγή να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν υποδειχθεί 187 πέναλτι συνολικά στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ.

Ένας από τους λόγους για αυτή τη μείωση είναι και το γεγονός ότι φέτος οι διαιτητές δεν σφυρίζουν πέναλτι για κάθε επαφή της μπάλας με το χέρι, αφού από τα 25 πέναλτι στην Ιταλία, μόνο το 20% αφορά σε παραβάσεις με το χέρι, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 30,48%.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook