Σε λειτουργία το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «i-PARK» στα Χανιά – Τι ισχύει και πως θα πληρώνουμε | Photos

Ξεκίνησε και επίσημα να λειτουργεί πιλοτικά το νέο έξυπνο και καινοτόμο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Χανίων i- PARK.

Οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν πλέον την δυνατότητα μέσα από την εφαρμογή  «i-park Chania», να πληρώνουν ηλεκτρονικά την θέση στάθμευσης ενώ θα μπορούν παράλληλα να εξασφαλίσουν εκπτώσεις και ευνοϊκές τιμές στον προσωπικό τους λογαριασμό και να τον εφαρμόσουν στα οχήματα που σταθμεύουν στα συγκεκριμένα σημεία, από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Τις Κυριακές και τις αργίες η στάθμευση θα είναι δωρεάν.

Μέσω της εφαρμογής iPARK CHANIA, όσοι προαγοράσουν χρόνο πάνω από 10 ευρώ, θα έχουν έκπτωση 12%.

Τέλος στάθμευσης

Για την λειτουργία του νέου συστήματος, ισχύουν τα παρακάτω:

Τι χρειάζεται για την κατάθεση

1.Κατεβάστε την εφαρμογή i-PARK CHANIA και εγκαταστήστε την στο κινητό σας.
2.Ακολουθήστε τους συνδέσμους παρακάτω ανάλογα με τη συσκευή σας ή αναζητήστε την στο Google Play ή στο Apple store.
3.Κάντε εγγραφή και είσοδο στην εφαρμογή i-PARK CHANIA. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και καταχωρήστε τον αριθμό των οχημάτων που επιθυμείτε. Προσοχή! Γράφετε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος σας με αγγλικούς χαρακτήρες χωρίς κενό μεταξύ γραμμάτων και αριθμών.
4.Γεμίστε το πορτοφόλι του λογαριασμού σας χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα.
5.Αγοράστε χρόνο στάθμευσης και πληρώστε ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού σας.

Στο μεταξύ, εκτός από τη νέα εφαρμογή, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τον χρόνο της προσωρινής τους στάθμευσης και με τον παλιό τρόπο, είτε στα εκδοτήρια εισιτηρίων είτε με την αγορά καρτών «ξυστό» από τα περίπτερα.

Εξυπηρέτηση πολιτών που δεν διαθέτουν έξυπνες συσκευές

Με τη βοήθεια συνεργαζόμενων καταστημάτων που φέρουν την ένδειξη i-PARK CHANIA αγοράστε χρόνο στάθμευσης.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την καλημέρα μου στον ογκόλιθο της εξυπνάδας και της δημιουργικότητας, της πιο έξυπνης πόλης της, στον δήμαρχο μας, !!
    Μπορεί θέσεις στάθμευσης να μην υπάρχουν στα Χανιά, ΑΛΛΑ ηλεκτρονική πληρωμή έχουμε! Μάλλον θα είναι για τους χώρους στάθμευσης που ΘΑ φτιάξει όπως υποσχέθηκε πριν δύο χρόνια, ο δημιουργός του πιο έξυπνου ποδηλατόδρομου, ο τεράστιος ο εξυπνότερος, της πιο έξυπνης πόλης.

  2. Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο αρθρογράφος είναι ότι οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης θα απεικονίζονται σε πραγμαγματικό χρόνο από την έξυπνη εφαρμογή με αυτόματο υπολογισμό του χρόνου που χρειάζεσαι μέχρι εκει. Επιτόπου δε θα πραγματοποιείται έξυπνος αυτόματος πλειστηριασμός και η θέση θα δίνεται στον πλειοδότη. Στην απίθανη περίπτωση όπου δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις η έξυπνη εφαρμογή θα προτείνει έξυπνες εναλλακτικές λύσεις , όπως π.χ. άλλαξε μεταφορικό μέσο ή καλύτερα … ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΗ ! που μου θες και αυτοκίνητο ! Τεμπελόσκυλο !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ