Σε δημοπρασία η ιστορική Ferrari που οδήγησε ο Νίκι Λάουντα το 1975

σε-δημοπρασία-η-ιστορική-ferrari-που-οδήγησε-881410

Στο Pebble Beach Concours d’Elegance φέτος, η Gooding & Company θα προσφέρει ένα θρυλικό κομμάτι στην ιστορία της Formula 1, την Ferrari 312T του 1975 που οδήγησε ο αείμνηστος Νίκι Λάουντα για να κερδίσει το πρωτάθλημα εκείνου του έτους. Ο οίκος δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Ferrari 312T προσφέρεται σε δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 022, όπως και οι υπόλοιπες 312T, είχε έναν κινητήρα flat-12 και ένα κιβώτιο ταχυτήτων εγκάρσια τοποθετημένο. Mε αυτό το μοντέλο, ο Νίκι Λάουντα κέρδισε το πρώτου του παγκόσμιο πρωτάθλημα, το γαλλικό Grand Prix και κατέλαβε την δεύτερη και τρίτη θέση στους ολλανδικούς και γερμανικούς αγώνες αντίστοιχα.

Από τη στιγμή που σταμάτησε τους αγώνες, αυτή η Ferrari πήγε σε  διάφορους συλλέκτες. Ο πωλητής είναι ένας συλλέκτης από τις ΗΠΑ, που απέκτησε το αυτοκίνητο το 2008,  και το έδωσε για μια πλήρη αποκατάσταση.

Η ιστορική αυτή Ferrari, η οποία θα βρεθεί στη δημοπρασία Gooding & Co. Pebble Beach τον Αύγουστο, θα είναι πιθανώς ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στο ετήσιο αυτοκινητιστικό γεγονός. Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει να πουληθεί από 6 έως 8 εκατομμύρια δολάρια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook