«Σε αυτήν την φυλακή κάθε χρόνο σβήνονται 5 ισόβια» Δεύτερη ευκαιρία στην γνώση για δεκάδες έγκλειστους στα Χανιά | Photos + Videos

σε-αυτήν-την-φυλακή-κάθε-χρόνο-σβήνον-1304036

Με 400 αιτήσεις για 80 θέσεις, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Αγυιάς, γνωρίζει μέρες μεγάλης δόξας, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση των κτηριακών υποδομών και του προσωπικού του.Σήμερα το πρωί, στον χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης, Γιώργος Κονταξάκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προτεραιότητα που δίνει η διεύθυνση στον θεσμό της εκπαίδευσης: «Το σχολείο ενώνει» τόνισε και απευθυνόμενος στους έγκλειστους, είπε: «Θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι σας  δίνεται η δυνατότητα της μόρφωσης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον άνθρωπο. Σας δίνεται η ευκαιρία να οραματιστείτε, να βγείτε στην κοινωνία ξανά. Αξιοποιήστε την! Σας θέλουμε κοντά μας».

«Παλιά αντί για σχολεία μαθαίναμε πώς να έχουμε ένα μαχαίρι στην άκρη»

20 χρόνια ήδη μέσα στις φυλακές, ο Πέτριτς, κατάφερε να τελειώσει το δημοτικό, να πάρει απολυτήριο γυμνασίου από το ΣΔΕ μέσα στις φυλακές Αγιάς και στη συνέχεια να τελειώσει το λύκειο με ιδιαίτερα μαθήματα μέσα στο κελί του! Από φέτος σπουδάζει τουριστικά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ήδη σχεδιάζει με άλλους όρους την ζωή του.

Απευθυνόμενος στους συμμαθητές του, είπε:

«Ακόμα κι αν δεν μάθετε τίποτα, τουλάχιστον να σεβαστείτε αυτόν τον χώρο γιατί έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια.

Όσοι έχετε κάνει πολύ φυλακή, θυμάστε ότι το σχολείο όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά  μαθαίναμε άλλα πράγματα…Εγώ είμαι 20 χρόνια μέσα. Παλιά αντί να πάμε στο σχολείο, αντί μάθουμε πέντε πράγματα, μαθαίναμε πώς να έχουμε ένα μαχαίρι στην άκρη, πώς να κάνουμε παρέες ώστε να εξελιχθούμε στην παρανομία. (…)

Εδώ μέσα είναι 80 μαθητές. Να ξέρετε ότι πέντε ισόβια σβήνουν κάθε χρόνο σε αυτήν την φυλακή. Ευχαριστώ όλες τις καθηγήτριες και τους καθηγητές μας και την διοίκηση της φυλακές. Γιατί δεν είναι σημαντικό μόνο να ανοίξει το σχολείο αλλά να κρατηθεί!

400 αιτήσεις για 80 θέσεις!

Στον χαιρετισμό της η διευθύντρια του σχολείου, Ευαγγελία Μουριζάκη, αφού ευχαρίστησε την διεύθυνση των φυλακών και όλους όσους στηρίζουν επαγγελματικά και εθελοντικά την λειτουργία του σχολείου, ανάφερε πως φέτος υπάρχουν 400 θέσεις για 80 θέσεις ενώ πλέον και ο χώρος δεν επαρκεί για να στεγάζονται και τα πέντε τμήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Στην τελετή του αγιασμού, έδωσαν το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακάκης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β’βάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Τζανάκης ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook