«Σάρωσαν» τα Χανιωτάκια στα Παγκρήτια Νεανικά Πρωταθλήματα | Photos

σάρωσαν-τα-χανιωτάκια-στα-παγκρήτι-996081

Μπορεί η Κυριακή να ήταν η βραδιά των ΟΣΚΑΡ αλλά την ίδια ώρα οι νεαροί σκακιστές της Κρήτης διεκδικούσαν τα δικά τους ΟΣΚΑΡ αγωνιζόμενοι στα Παγκρήτια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Στις τελικές φάσεις όλων των Νεανικών Πρωταθλημάτων Κρήτης που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ηράκλειο, συμμετείχαν 62 αθλητές από 20 συλλόγους της Κρήτης οι οποίοι είχαν πάρει την πρόκριση από τις αντίστοιχες προκριματικές φάσεις των Νομών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο των αγώνων αδιαμφισβήτητα ήταν πολύ υψηλό σε όλες τις κατηγορίες με νεαρούς αθλητές που πρωταγωνιστούν και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Στις κατηγορίες αυτές πέρα από την πρώτη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης που διεκδικούσαν οι αθλητές, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η δεύτερη θέση η οποία έδινε το εισιτήριο πρόκρισης για την τελική φάση των Πανελλήνιων νεανικών Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στα Γιάννενα.

Αγωνιστικά τώρα οι Αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ σάρωσαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες κατακτώντας επτά πρώτες θέσεις από τις δέκα συνολικά που υπήρχαν. Μία πρώτη θέση κατέκτησε αθλητής του Αγ. Νικολάου μία του ΟΦΗ και μία από τον Ατσαλένιο Ηρακλείου.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τους 12 αθλητές της ΣΑΧ που συμμετείχαν οι 11 πήραν το εισιτήριο πρόκρισης για τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στα Γιάννενα!

Είναι γεγονός ότι η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ πήρε μόνη της περισσότερες προκρίσεις απ’ ότι όλοι οι άλλοι σύλλογοι της Κρήτης μαζί! Μετά τις 11 προκρίσεις της ΣΑΧ δύο πήραν αθλητές του ΣΚΟΡ, δύο ο ΟΦΗ, δύο ο ΟΑΧ και από μία ο Κύδωνας, ο Αγ. Νικόλαος και ο Ατσαλένιος.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι νικητές-τριες ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Κάτω των 8 ετών κοριτσιών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Τσαφαράκη Κατερίνα (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 2 η η Τσακαλάκη Καλλιόπη (ΣΚΟΡ) 3 η Προκοπάκη Ελυσώ .

Κάτω των 8 ετών αγοριών Πρωταθλητής Κρήτης Τζήμας Κων/νος (Αγ. Νικόλαος), 2 ος ο Καζάκος Φώτης (ΚΥΔΩΝ), 3 ος Καλαϊτζάκης Αντώνης (ΟΑΑΗ).

Κάτω των 10 ετών κοριτσιών πρωταθλήτρια Κρήτης η Πλατσάκη Ευγενία (Ατσαλένιος Ηρ.) 2 η η Ψαριανού Έλενα (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 3 η Χρυσού Ιωάννα (ΣΚΟΡ).

Κάτω των 10 ετών αγοριών. Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Σαράφης Ραφαέλ (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 2 ος ο Στράλης Γιώργος (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) 3 ος Γοραντωνάκης Γεώργιος (ΟΦΗ).

Κάτω των 12 ετών κοριτσιών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Σκαράκη Γεωργία (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) 2 η η Χασουράκη Χρυσή (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 3 η Τσαπάκη Ασημένια (ΟΑΑΗ).

Κάτω των 12 ετών αγοριών Πρωταθλητής Κρήτης ο Αντωνιουδάκης Γιώργος (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 2 ος ο Μαυρίδης Μάνος (ΟΑΧ) 3 ος Σακλαμπανάκης Δημήτριος (ΟΦΗ).

Κάτω των 14 ετών κοριτσιών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 2 η η Καρούζου Μελίνα (ΟΦΗ) 3 η Καλιοντζάκη Εριέττα (ΟΑΧ).

Κάτω των 14 ετών αγοριών Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Καζάκος Νικόλαος (ΟΦΗ) 2 ος ο Καβούνης Γιώργος (ΣΚΟΡ) 3 ος Μαυρίδης Θάνος (ΟΑΧ).

Κάτω των 16 ετών κοριτσιών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Καραβιτάκη Ευαγγελία 2 η η Φοινικιανάκη Στέλλα (ΟΑΧ) 3 η Κουτσουράκη Αριάδνη (ΣΟΗ).

Κάτω των 16 ετών αγοριών Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Μπαϊραμιάν Αρτούρ (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) 2 ος ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) 3 ος Κουτσουράκης Γιάννης (ΟΑΑΗ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook