Σαράντα μέρες χωρίς τον Μίκη – Σήμερα το μνημόσυνό του στα Χανιά | Photos

Σε εξέλιξη είναι το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης επέλεξε ως τελευταία του κατοικία τον Γαλατά Χανίων. Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελείται το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο του.

Εκ μέρους της οικογένειας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη παρευρίσκεται η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του Γιώργος, με τις οικογένειες τους, ενώ θα παραστεί και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης
Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

Παρόντες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Αγοραστάκης κ.α

Την διοργάνωση της τελετής έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου έχει ετοιμάσει ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του Μίκη.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις προετοιμασίες της σημερινής αυτής μέρας. «Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο δήμος ήταν να οργανώσει και να μεριμνήσει γι’ αυτή τη μέρα» δήλωσε.

Με την σειρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε και εκείνη δύο λόγια για το σημερινό γεγονός: «Ένας οικουμενικός Έλληνας, ένας άνθρωπος πατριώτης, αγωνιστής, επαναστάτης, ένας άνθρωπος μόνο έργα!».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ