Σαν σήμερα έφυγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος | Video αφιέρωμα

σαν-σήμερα-έφυγε-ο-παύλος-σιδηρόπουλο-310227

Η είδηση του θανάτου του Παύλου Σιδηρόπουλου κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα σαν αστραπή. Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 1990, όταν ο αγαπημένος μουσικός της ροκ σκηνής, έφυγε νικημένος από τα ναρκωτικά.

Όσο κι αν είχε αγωνιστεί να απαλλαγεί από τον εφιάλτη αυτό, δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι μιας φίλης του, στον Νέο Κόσμο. Η καρδιά του δεν άντεξε την υπερβολική δόση ηρωίνης και σταμάτησε να χτυπά. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του, είχε γράψει τραγούδια, για να καταδικάσει την ηρωίνη και είχε προσπαθήσει πολλές φορές να αποτοξινωθεί.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος πέρασε στην ιστορία ως ο πρίγκιπας της ροκ, όχι μόνο γιατί ήταν ωραίος, αλλά επειδή ήταν ευγενής, τρυφερός και δημιουργικός καλλιτέχνης….

Είναι δύσκολο βέβαια ακόμα και να φανταστεί κανείς τον ασυμβίβαστο μιας αιώνιας ροκ νεότητας και ομορφιάς, μεγαλύτερο. Είναι, όμως, εύκολο να τον θυμάται, χρόνια μετά τον θάνατό του.

sidiropolos

Πολλοί τον θυμούνται, τον ακούν και τον αναφέρουν. Και το πιο χαρακτηριστικό: Ανάμεσα στους φανατικούς του είναι και πολλοί νέοι άνθρωποι που ξαφνικά μέσα από τις προσωπικές μουσικές τους αναζητήσεις, ανακαλύπτουν μια αυθεντική ροκ περσόνα ή και απλά μερικά καλά τραγούδια και πολλές κορυφαίες ερμηνείες.

Γι’ αυτό έχει και νόημα αυτό που έχουν δημιουργήσει  η αδελφή του Μελίνα Σιδηροπούλου και η ανιψιά του Μαρία Σκώκου: Μια ιστοσελίδα www.pavlos-sidiropoulos, αφιερωμένη στον Παύλο Σιδηρόπουλο. Όχι πως δεν υπάρχουν άλλες. Αλλά αυτή ετοιμάστηκε με το χρόνο σύμμαχο μιας σωστής αποτίμησης της προσωπικότητας και του έργου.

Για την ολοκλήρωσή της συνεργάστηκαν πολλοί: Από τον συνθέτη, πιανίστα και μουσικό μελετητή Κωστή Ζουλιάτη (που είναι περισσότερο γνωστός ως ο Costinho των Night On Earth), μέχρι τον σκηνοθέτη και ραδιοφωνικό παραγωγό Αντώνη Μποσκοΐτη. Και περιλαμβάνει τα πάντα: Πλήρες βιογραφικό, εργογραφία, κείμενα, χειρόγραφους στίχους, όλα τα τραγούδια του, βίντεο και ανέκδοτες φωτογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook