Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρόδι, ψητό μπρόκολο και νούμπουλο
Μια θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σταθεί άνετα και ως κυρίως αφού περιέχει γλυκοπατάτα, μπρόκολο, ρόδι αλλά και νούμπουλο.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 800 γρ. γλυκοπατάτες, σε κυβάκια
- 1 μπρόκολο μέτριο, σε μπουκετάκια
- 1 φλιτζ. σποράκια ροδιού
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 70 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
- 1/2 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο για τις γλυκοπατάτες
- 200 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας*, σε λεπτές φέτες
- αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα μήλο από βαζάκι
- 3 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε εκτός φούρνου σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
- Βράζουμε για περίπου 1,5΄.
- Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με πάγο και κρύο νερό και τα αφήνουμε για 3΄.
- Έτσι θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο να ενσωματωθεί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
olivemagazine.gr