Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρόδι, ψητό μπρόκολο και νούμπουλο

σαλάτα-με-γλυκοπατάτες-ρόδι-ψητό-μπρό-1575996

Μια θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σταθεί άνετα και ως κυρίως αφού περιέχει γλυκοπατάτα, μπρόκολο, ρόδι αλλά και νούμπουλο.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες, σε κυβάκια
  • 1 μπρόκολο μέτριο, σε μπουκετάκια
  • 1 φλιτζ. σποράκια ροδιού
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • 70 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
  • 1/2 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο για τις γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας*, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα μήλο από βαζάκι
  • 3 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις αφήνουμε εκτός φούρνου σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
  • Βράζουμε για περίπου 1,5΄.
  • Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με πάγο και κρύο νερό και τα αφήνουμε για 3΄.
  • Έτσι θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
  • Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βινεγκρέτ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο να ενσωματωθεί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook