Σαλάτα δροσερή με ντοματίνια και σάλτσα φέτας
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1 δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης 200γραμ.
- 250 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 αγγούρι
- 6 ελιές
- Λίγα καπαρόφυλλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι από κρασί
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα φέτας
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. γάλα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα φέτας
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε τρίμματα. Λιώνουμε την φέτα στο ζεστό γάλα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για βελούδινη υφή.
- Παγώνουμε για λίγο να γίνει δροσερή η σάλτσα φέτας.
Για τη δροσερή σαλάτα
- Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τους χυμούς τους.
- Βάζουμε την δροσερή σαλάτα σε ένα ανοιχτό σκεύος
- Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα φέτας.
- Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και ότι υγρό έχει μείνει στο μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φέτας.
- Γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μυστικά επιτυχίας
- Μαρινάροντας την ντομάτα το αγγούρι και το κρεμμύδι αποκτούν μεγαλύτερη γευστική ένταση και βγάζουν πιο έντονο το άρωμα τους.
- Μπορείτε να φτιάξετε πιο αραιή σάλτσα φέτας προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα.