Σαλάτα caprese με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Συστατικά
Για το πέστο βασιλικού
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 125 γρ. μοτσαρέλα, μπουράτα
- 100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το πέστο βασιλικού
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το πιπέρι και την παρμεζάνα, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αφήνουμε το πέστο στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια και το πέστο βασιλικού, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τοποθετούμε την μπουράτα κομμένη στη μέση.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το πιπέρι και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.