«Βενιζέλεια Χανιά» – Γιώργος Γιατρουδάκης: Στην τελική ευθεία για το διεθνές μίτινγκ στίβου

βενιζέλεια-χανιά-γιώργος-γιατρου-1451237

Οι κορυφαίοι του ελληνικού και παγκόσμιου στίβου δίνουν ραντεβού στα Χανιά, καθώς την Κυριακή 29 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Στάδιο τα «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ».

Το διεθνές μίτινγκ στίβου αποτελεί τη συνέχεια και εξέλιξη της ιστορικής διοργάνωσης «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» που διοργάνωνε ο ΑΟ Κύδων Χανίων και την 8χρονη επιτυχημένη και ανερχόμενη πορεία της Αθλητικής Συνάντησης Στίβου «ΧΑΝΙΑ» που διοργάνωνε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Για τα «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ» μίλησε στο Zarpa Radio 89.6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, ο κ. Γιώργος Γιατρουδάκης, πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ελ. Βενιζέλος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη συνένωση των δύο συλλόγων:

«Το 2019 έγινε η συνένωση του Συλλόγου μας με τον Κύδωνα. Ήταν η αρχή ενός νέου ξεκινήματος για την πόλη αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα σε όλη την Ελλάδα. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τα Βενιζέλεια έχουν μια μεγάλη ιστορία, είναι από το 1938, με βραβεία από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Σαν Σύλλογος «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν μια ανάλογη απήχηση στο αγωνιστικό. Είχε φτάσει όμως η ώρα της συνένωσης, γιατί καλή η ατομική προσπάθεια, αλλά αν δεν υπάρχει και μια ομαδική, δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Τα δύο σωματεία έχουν μια άριστη σχέση και το αποτέλεσμα μας έχει δικαιώσει».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην τελική ευθεία. Η πιο απαιτητική και δύσκολη, θέλει συγκέντρωση για να βγει ένα αποτέλεσμα όσο γίνεται καλύτερο.

«Στα φετινά Βενιζέλεια θα συμμετέχουν αθλητές από 30 χώρες με πάνω από 15 αθλητές και πάνω από 60 προπονητές. Είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε αγώνισμα να συμμετέχουν 3 ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένα αγωνίσματα. Είναι συνολικά 12, δε βάζουμε όσα θέλουμε εμείς, γίνεται πάντα σε συνεννόηση με την Ευρώπη. Θα υπάρχει υπεύθυνος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο οποίος θα παρακολουθήσει, θα καταγράψει και θα προτείνει κάποια πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν». Επίσης πριμοδοτούνται με κάποιο μπόνους οι αθλητές ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το meeting αυτό έχει μπει στα καλύτερα της Ευρώπης, οργανωτικά και αγωνιστικά».

«Όσον αφορά το πρόγραμμα, από το Σάββατο 28 Μαϊου κιόλας θα ξεκινήσουμε δειλά κάποια αγωνίσματα, τα οποία θα είναι εκτός meeting, αλλά εντός επιδόσεων που δίνουν πρόκριση στα δικά μας παιδιά για τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσουμε στις 10 το πρωί του Σαββάτου με σφυροβολία, αγώνισμα στο οποίο έχουμε πολύ μεγάλες επιτυχίες εδώ στα Χανιά και θα ακολουθήσει η σφαιροβολία των κορασίδων ».

Την Κυριακή 29 Μαΐου θα ξεκινήσουμε στις 12.45 με σφυροβολία γυναικών, θα συνεχίσει στις 14.45 με σφυροβολία αντρών, όπου το επίπεδο είναι πολύ μεγάλο καθώς συμμετέχουν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου από τα Χανιά, όπως ο Χρήστος Φρατζεσκάκης Χρήστος που έχει πιάσει φέτος το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στις ΗΠΑ, ο Αναστασάκης και ο Ντουσάκης. Το κυρίως πρόγραμμα ξεκινά στις 16:45 με τα υπόλοιπα 11 αγωνίσματα, ενώ τα προηγούμενα αθλήματα θα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 10:30. Από τις 17:00 θα είναι τα 100 μέτρα ανδρών – γυναικών, 110 εμπόδια ανδρών – 100 εμπόδια γυναικών, 400 μέτρα ανδρών – γυναικών και 400 εμπόδια ανδρών – γυναικών στο οποίο συμμετέχει άλλη μία Χανιώτισσα αθλήτρια, η Γναφάκη. Μετέπειτα θα έχουμε το μήκος των ανδρών, το τριπλούν των ανδρών, το επί κοντώ γυναικών. Τέλος, θα έχουμε αγωνίσματα και για μικρότερες κατηγορίες παιδιών, έτσι ώστε τα παιδιά, όχι μόνο να δουν και να θαυμάσουν τους αθλητές, αλλά και να παρακινηθούν στον αθλητισμό.

«Η παρουσία του κόσμου και κατ’ επέκταση η γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Στάδιο, βοηθάει πάρα πολλοί τους αθλητές. Λόγω covid πέρυσι τα Βενιζέλεια πραγματοποιήθηκαν χωρίς κοινό, αλλά καταφέραμε ακόμα και τελευταία στιγμή να το οργανώσουμε άψογα. Είχαμε και εξαιρετικές αποδόσεις ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων που ακολούθησαν. Φέτος, τα πράγματα καλυτερεύουν, θα υπάρχει κόσμος και θέλουμε να γεμίσουμε τις κερκίδες, όπως το 2019 που ήταν πάνω από 2.000 άτομα. Τα Χανιά έχουν μια μεγάλη ιστορία στον κλασικό αθλητισμό κι εμείς θέλουμε να επανέλθουν στην πρώτη γραμμή σημαντικών διεθνών εκδηλώσεων στίβου».

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα από κοντά, θα υπάρχει απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 3

Διοργάνωση: ΣΕΓΑΣ, ΑΟ Κύδωνας, Γ.Σ Ελ. Βενιζέλος

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Αποκορώνου, Eπιμελητήριο Χανίων, Ίδρυμα Μελετών Ελ. Βενιζέλος

Με την υποστήριξη του ΕΑΚ Χανίων

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού

Μεγάλος χορηγός είναι το ξενοδοχείο PILOT που για δεύτερη φορά φιλοξενεί όλη την ελληνική ομάδα, η ΑΝΕK LINES – BLUE STAR FERRIES, η Aegean, η Ένωση Τουριστικών πρακτόρων Κρήτης.

Υποστηρικτές είναι η Τράπεζα Χανίων, το ΙΚΤΕΟ Χανίων , ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών, τα σούπερ μάρκετ SYN.KA.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook