«Θα παλέψουμε όσο χρειαστεί για να ζήσουμε τις οικογένειες μας» – Υπό τον φόβο της μείωσης του μισθού τους οι σχολικές καθαρίστριες

θα-παλέψουμε-όσο-χρειαστεί-για-να-ζήσ-1092193

Την αντίθεσή τους στην απόφαση για τη πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων στον χώρο τους, εκφράζουν οι σχολικές καθαρίστριες των Χανίων.  «Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις» λένε χαρακτηριστικά.

Κύριε Υπουργέ,

Για πάρα πολλά χρόνια περίπου 9.500 σχολικές καθαρίστριες ζούσαν στην ομηρία των συμβάσεων έργου, την χρονιά που μας πέρασε για πρώτη (ελπίζουμε όχι τελευταία) φορά, βρεθήκαμε σε ένα καθεστώς με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και χρειάστηκε όλοι να βάλουμε πλάτη για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό, την πανδημία .

Δουλέψαμε πολύ σκληρά, συνεργαστήκαμε και βάλαμε τα δυνατά μας ώστε να κρατήσουμε τα σχολεία ασφαλείς και να μην κινδυνέψουν τα παιδιά μας στα σχολεία.

Δεν περιμέναμε «ευχαριστώ», κάναμε το καθήκον μας.

Τώρα εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων μας, με έκπληξη βλέπουμε να καλείτε τους δήμους με το υπ’ αριθμ. 56982/30.7.2021 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσουν σε προκηρύξεις, που ενώ διατηρούν και σε κάποιες περιπτώσεις μειώνουν τις ανθρωποώρες, συγχρόνως αυξάνουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η πλήρης εργασία, που μέχρι τώρα είχαμε σε τρίωρη και σε κάποιες περιπτώσεις δίωρη.

Δηλαδή από 700 ευρώ μισθό σε 180 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο θα φέρει σε απόγνωση και θα καταστρέψει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες.

Το να μετατρέψετε τους 9.474 εργαζομένους σε 15.482 ελάχιστα απασχολούμενους δεν θα βοηθήσει κανέναν, αντιθέτως, θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη φτώχεια και ανέχεια γιατί κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει με 180 και 200 ευρώ.

Ο πολύπαθής κλάδος των σχολικών καθαριστριών αποτελείται κυρίως από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες και γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ ,αφού οι προσλήψεις τόσα χρόνια γινόταν από τους δήμους με κοινωνικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για εκπτώσεις.

Πολλοί από εμάς έχουν μέχρι και 20 χρόνια επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στα ίδια σχολεία, όλοι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμός στο δικαίωμα να δουλέψουμε όπως κάνουμε τόσα χρόνια για να ζήσουμε τις οικογένειες μας και θα παλέψουμε όσο χρειαστεί για αυτό.

Κύριε Υπουργέ,

Εσείς είστε ο μόνος που μπορεί να δείξει σεβασμό στα δικαιώματα μας και να διορθώσετε άμεσα αυτήν την αδικία, πριν ξεκινήσουν οι δήμοι να κάνουν πελατειακές σχέσεις στις πλάτες μας.

Πριν βγάλουν προκηρύξεις που θα καταδικάζουν τις ζωές και τις οικογένειες μας.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και την συμπαράσταση σας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook