«Πρόσκληση για 4»: Η κωμωδία της ομάδας Ε.Ν.σταση – Παραστάσεις στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

πρόσκληση-για-4-η-κωμωδία-της-ομάδας-943270

Το νέο, ελληνικό, θεατρικό κείμενο της Εύας Γκουντάρα με τίτλο «Πρόσκληση για 4» ανεβαίνει στα Χανιά στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων για 6 παραστάσεις στις ημερομηνίες: 26,27,28 Οκτωβρίου, 2,3,4 Νοεμβρίου 2019.

Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Ε.Ν.σταση τέχνης που έχει αντικείμενο δραστηριότητας καλλιτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις. Η Ε.Ν. σταση τέχνης έχει συνδέσει τις δραστηριότητές της με μια προσπάθεια ενίσχυσης του Παραρτήματος Παιδιών και νέων Χανίων.

Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία, κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα για το κείμενο:

Το κείμενο πραγματεύεται την αλόγιστη χρήση του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: εφηβία, νέοι και μεσήλικες. Σαν στόχο δεν έχει την απαξίωση της τεχνολογίας αλλά την κακή χρήση που γίνεται όταν επέρχεται εθισμός και η εικονική πραγματικότητα ορίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Μια οικογένεια που η επικοινωνία των μελών της χάνεται και η κανονικότητα των συναισθημάτων και των πράξεων ορίζεται από το διαδίκτυο, ένας ελεύθερος νέος που η τεχνολογία τον προστάτεψε από νωρίς από τον κόπο της διαπροσωπικής επαφής και ένας 35αρης κρυφός ομοφυλόφιλος που μέσω του facebook αποκαλύπτει επιτέλους τον εαυτό του με «ασφάλεια».

Όλα δείχνουν φυσιολογικά και συνηθισμένα μέχρι που ένα τραγικό γεγονός οδηγεί την 17χρονη κόρη της οικογένειας σε μια ακραία πράξη με σκοπό να εξαναγκάσει τους εν διαστάσει γονείς της να μιλήσουν μεταξύ τους χωρίς ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα. Στην «παγίδα» της παρασύρονται και ο νεαρός χάκερ και ο ομοφυλόφιλος 35αρης που συνδέονται με κάποιο τρόπο με τους γονείς της και με την ίδια. Μέσα από ένα καταιγισμό σουρεαλιστικών συμβάντων, το σκηνικό εξελίσσεται σε θρίλερ και το γέλιο σε μαύρη κωμωδία για να επιστρέψει τελικά στην καθαρή του μορφή όταν στο φινάλε οι άνθρωποι ξεγυμνώνονται από τους φόβους και τα τεχνολογικά παραπετάσματα και ανοίγουν την αγκαλιά τους ο ένας στον άλλο.

Συντελεστές:

Κείμενο: Εύα Γκουντάρα (συγγραφέας)

Σκηνοθεσία: Εύα Γκουντάρα

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Λιοδάκη (θεατρολόγος)

Παίζουν:

Νίκος Μαρκάκης

Μανώλης Λεβεντέλης

Ντένια Καραβασιλειάδη

Βασίλης Αντωνάκης

Γιώργος Καχλαντζής

Εύα Γκουντάρα.

Σκηνογραφία – Σκηνικά: Διονύσης Τέρεχωφ (αρχιτέκτονας)

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Κατσικανδαράκης (συνθέτης – πιανίστας)

Δημιουργία trailer: Μανώλης Λεβεντέλης (σκηνοθέτης κινηματογράφου)

Αφίσα: Δήμητρα Ξηράκη (γραφίστρια)

Μακιγιάζ: Λούλα Μιχελάκη (μακιγιέρ)

Αφισοκόλληση: Μιχάλης Χουστουλάκης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook