«Πνιγόμαστε!»: Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον πατέρα που εγκλωβίστηκε με δύο παιδιά στο αυτοκίνητο του | Photos

πνιγόμαστε-ανατριχιαστικές-περιγ-823213

Τις συγκλονιστικές στιγμές που θα του μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη, από τις τρομακτικές ώρες που έζησε εγκλωβισμένος με τα δύο του παιδιά στο αυτοκίνητό του μέσα σε χείμαρρο, διηγείται στο zarpanews.gr

Έζησε έναν εφιάλτη μέσα στα ορμητικά νερά και με κίνδυνο για τη ζωή τη δική του αλλά και των δύο παιδιών του, κατάφερε να αποφύγει την τραγωδία. Ο λόγος για τον Μανώλη Μπουλταδάκη, ο οποίος εγκλωβίστηκε εν μέσω της καταστροφικής κακοκαιρίας μέσα στο αυτοκίνητό του επιχειρώντας να κατέβει από τον Λαγγό του Δήμου Πλατανιά.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr, «ήρθαν στιγμές που είπα πως δεν θα τα καταφέρουμε. Ήμασταν εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό μου και επί σχεδόν 8 ώρες, παραμέναμε αβοήθητοι ενώ τα νερά βρίσκονταν στη μέση του αυτοκινήτου.»

Ο κ. Μπουλταδάκης το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου βρίσκονταν μαζί με τα δύο 16χρονα δίδυμα αγόρια του στο Λαγγό και βλέποντας την κακοκαιρία να θεριεύει, επιχείρησε να φύγει μαζί με άλλα αυτοκίνητα από το χωριό, ακολουθώντας έναν εκσκαφέα που προσπαθούσε να ανοίξει τον δρόμο.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά το χωριό με προορισμό προς το Σκινέ, αντίκρισαν τον δρόμο να έχει καλυφθεί με νερό και ορμητικά νερά να έχουν σχηματίσει χείμαρρο που κατέστρεφε τα πάντα στο διάβα του. Τότε ήταν που τα τρία οχήματα με τον εκσκαφέα να προπορεύεται, ακινητοποιήθηκαν και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

«Μου έλεγαν ότι σε μισή ώρα θα μας έχουν απεγκλωβίσει»

Οι κλήσεις του κ. Μπουλνταδάκη ήταν διαρκείς και επειδή το κινητό δεν είχε σήμα, καλούσε στο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ενημερώσει ότι κινδυνεύουν και για την ακριβή θέση τους. «Πήρα 7 φορές από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 17:30 όπου με συνέδεαν με κάποιον που βρίσκοταν εδώ στην περιοχή και με διαβεβαίωνε ότι θα έρθει σύντομα βοήθεια. Τις τελευταίες φορές μου έλεγαν ότι σε μισή ώρα θα μας έχουν εντοπίσει και θα μας απεγκλωβίσουν» αναφέρει ο κ. Μανώλης και συμπληρώνει πως «η γυναίκα μου που είχε κινήσει γη και ουρανό για να μάθει αν είμαστε καλά, δεν είχε καμία ενημέρωση για το αν ζούμε μέχρι και αργά το απόγευμα.»

«Η κοπέλα από το τηλεφωνικό κέντρο του 112 που απάντησε την τελευταία κλήση προσπαθούσε να με ηρεμήσει, της έλεγα ‘Πνιγόμαστε! Μην κλείσεις το τηλέφωνο, μη με συνδέσεις με κάποιον άλλόν, ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλάμε’, δεν ήξερα αν θα ζούμε αργότερα», είναι μόνο λίγα από τα συγκλονιστικά λόγια που αναφέρει.

Μας γλίτωσε το βουνό από πάνω μας και δεν πνιγήκαμε – Ήρθαν με τα πόδια γνωστοί μας

Οι ώρες περνούσαν και οι συνολικά 10 εγκλωβισμένοι ανησυχούσαν όλο και περισσότερο για την ζωή τους, ενώ είχαν 3 μικρά παιδιά στα αμάξια τους. Εντέλει γύρω στις 18:30-19:00 είδαν δύο άτομα με σχοινιά και κατσούνες να τους πλησιάζουν: «Μας είπαν να βγούμε έξω και να τους ακολουθήσουμε μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και ενώ τα νερά ήταν μέχρι τη μέση μας. Μας έδεσαν με σχοινιά και περπατήσαμε για περίπου 2 ώρες μέχρι το κοντινότερο σπίτι όπου και διανυκτερεύσαμε. Έτσι σωθήκαμε» τονίζει.

Να μας πουν γιατί δεν ήρθε κανείς, γιατί δεν μας έσωσαν

«Σκοπεύω να φτάσω μέχρι τέλους, να αναζητηθούν ευθύνες και να μας πουν γιατί δεν ήρθε κανείς ενώ μας διαβεβαίωναν από το τηλέφωνο ότι θα μας σώσουν», αναφέρει τέλος ο κ. Μπουλνταδάκης που είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά για να βρεθεί ποιος ήταν αυτός που μιλούσε μαζί τους και γιατί ενώ τους έλεγε ότι θα τους απεγκλωβίσουν, δεν είχε κανείς ενημέρωση για το τι γίνεται.

Στην όλη επιχείρηση πάντως αυτό που φαίνεται να αποτέλεσε σημαντική λεπτομέρεια και αποφεύχθηκε η τραγωδία, ήταν η ανθρώπινη αλληλεγγύη και το ένστικτο της επιβίωσης και της βοήθειας για τον άλλον.

zarpanews.gr

4 thoughts on “«Πνιγόμαστε!»: Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον πατέρα που εγκλωβίστηκε με δύο παιδιά στο αυτοκίνητο του | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook