«Ούρλιαζε πως θα της ρίχνει όσες σφαλιάρες θέλει» – Γενναία Χανιώτισσα έσωσε γειτόνισσα που χτυπούσε ο σύζυγός της

ούρλιαζε-πως-θα-της-ρίχνει-όσες-σφαλι-1505094

Οι ήχοι χτυπημάτων και τα κλάματα ακούγονταν τόσο έντονα που η γειτόνισσα αναρωτήθηκε τι συνέβαινε. Και όταν πήγε να δει, κατάλαβε ότι στο διπλανό σπίτι ένας νεαρός έδερνε την, επίσης νεαρή, γυναίκα του.

Το περιστατικό οικογενειακής βίας συνέβη στην οδό Σελίνου, στα Χανιά, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η Χανιώτισσα που το αντιλήφθηκε, διηγήθηκε στο zarpanews.gr τα όσα αντιμετώπισε:

«Άκουσα κλάματα μέσα στη νύχτα και όλο δυνάμωναν. Άρχισαν να ακούγονται χτυπήματα, σαν σφαλιάρες και μετά κάτι σαν βρόγχος. Έτρεξα να δω, ήταν στο διπλανό σπίτι ακριβώς και άρχισα να χτυπάω την πόρτα».

Όταν της άνοιξαν, είδε τον 27χρονο αλλοδαπό να… χαϊδεύει την 24χρονη σύζυγό του. Εκείνη όμως ήταν ξεκάθαρα καταβεβλημένη και τρομαγμένη.

«Αυτός μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα, αλλά εγώ δεν τον πίστεψα και του ζήτησα να μιλήσω μόνη μου μαζί της. Τότε άρχισε να ουρλιάζει ότι είναι δική του, ότι μπορεί να της κάνει ό,τι θέλει, ότι αν θέλει μπορεί να της ρίχνει όσες σφαλιάρες θέλει, πως δεν είναι κανενός η δουλειά να χώνεται και άλλα παρόμοια. Κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου στο τέλος και τότε βγήκα από το σπίτι.

Όμως, όσο ήμουν απ’ έξω βγήκε η κοπελιά, μου είπε ότι αυτός προσπάθησε να την πνίξει και τότε κάλεσα την αστυνομία».

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και χτύπησαν την πόρτα, η Χανιώτισσα ήταν μαζί τους. Ο αλλοδαπός, παρά την παρουσία των αστυνομικών πετάχτηκε από το διαμέρισμα, απειλώντας την και ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει πριν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα, ενώ η Χανιώτισσα υπέβαλε και μήνυση για τις απειλές.

Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, του ασκήθηκαν κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενδοοικογενειακή βία και απειλή και στη δίκη που έγινε άμεσα, καταδικάστηκε σε συνολικά 25 μήνες φυλάκισης, από τους οποίους ωστόσο θα εκτίσει τους 2, καθώς για το υπόλοιπο χορηγήθηκε αναστολή.

Στο μεταξύ, η νεαρή γυναίκα φιλοξενείται από κάποια φίλη της, ενώ από την έρευνα της αστυνομίας έγινε σαφές ότι αμφότεροι οι σύζυγοι δεν βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.

«Τι σημασία έχει η καταγωγή, όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά», αναρωτήθηκε η Χανιώτισσα που αποκλειστικά χάρη στο ανθρώπινο ενδιαφέρον της αποκαλύφθηκε η υπόθεση. «Στο μεταξύ, εγώ φοβάμαι πως αν ξαναπλησιάσει την κοπέλα κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να συμβούν χειρότερα. Αυτή τον παντρεύτηκε στα 16 της και δεν ήξερε καθόλου πώς να διαχειριστεί την κατάσταση», είπε.

Μάλιστα, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί αναλυτικός οδηγός σε διάφορες γλώσσες που θα μπορεί να μοιράζεται σε γυναίκες από διάφορες χώρες που ζουν ή έρχονται στην Ελλάδα και θα αναφέρει τα δικαιώματά τους και το τί πρέπει να κάνουν αν υποστούν ενδοοικογενειακή βία.

zarpanews.gr

4 thoughts on “«Ούρλιαζε πως θα της ρίχνει όσες σφαλιάρες θέλει» – Γενναία Χανιώτισσα έσωσε γειτόνισσα που χτυπούσε ο σύζυγός της

    1. Δικιο εχεις. Στον Αποκορωνα οσους το παιζουν νταηδες τους φωναζουμε «καταπισμενες αδερφες». Βρωμιαρηδες σιχαμενοι, επειδη δε τους σηκωνεται το εργαλειο τους σηκωνεται το χερι.

  1. Δεν ειναι Αντρες αυτοι , κρυμμενες αδερφες ειναι . Παρεπιπτοντως , αυτος ο τυπος , και δεν ειχε χαρτια και δουλευε σερβιτορος στη Γ- – – – – στο λιμανι . Δηλαδη μας σερβιρε τοσο
    καιρο ενας ψυχακιας , χωρις χαρτια, χωρις να εχει χαρτι υγειονομικου , χωρις τιποτα . Κοιμομαστε τον υπνο του δικαίου αδερφια. Και , επισης , σε 2 μηνες λενε θα βγει απτη φυλακη . Πως θα βγει δηλαδη, και γιατι να βγει ??????? Να απελαθει απευθειας , οντως παρανομος .

  2. Μπράβο σας κυρία μου… Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η αγριότητα της εποχής μας είναι η επαγρύπνηση και το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook