«Όσοι ράβδισαν… ράβδισαν» | Ολοκληρωτική καταστροφή στις ελιές της Κρήτης από το χαλάζι

όσοι-ράβδισαν-ράβδισαν-ολοκληρωτ-784427

Μεγάλα προβλήματα άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή  του Νομού Ηρακλείου -και όχι μόνο-  στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Η καταιγίδα, εκτός από τη βροχή συνοδεύτηκε και από χαλάζι, το οποίο «θέρισε» τις ελιές

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, με το φως της ημέρας, οι αγρότες βγήκαν στα λιόφυτα τους για να δουν την εικόνα που θα παρουσίαζαν οι ελιές τους. Από αύριο κιόλας αναμένεται να βγουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να καταγραφούν οι ζημιές. Περιφερειακά του Ηρακλείου σε Τέμενος, Αρχάνες και σε άλλες περιοχές, όχι μόνο του Νομού Ηρακλείου, αλλά όλου του νησιού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Ελαιουργών Κρήτης κ Πρίαμος Ιερωνυμάκης λέει στο ekriti.gr ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Θα γίνουν ανακοινώσεις κάθε τοπικού Διαμερίσματος από τους ανταποκριτές προς τον ΕΛΓΑ. Άμεσα λοιπον οι γεωπόνοι του Οργανισμού θα μεταβούν στις περιοχές για να κάνουν αυτοψία.

Οι παραγωγοί ελπίζουν να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές αποζημιώσεις.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook