«Οι Χανιώτες θα καταλάβουν τι εστί ποδήλατο» – Στα Χανιά ο Γύρος της Ελλάδας με τη στήριξη Δήμου και Περιφέρειας | Video

οι-χανιώτες-θα-καταλάβουν-τι-εστί-ποδ-1425137

Στις 27 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Κρήτη το πρώτο ετάπ του ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, μιας διοργάνωσης που αναβιώνει μετά από δέκα χρόνια απραξίας και στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί ο τερματισμός του, στο Ενετικό Λιμάνι. Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων στηρίζουν τη διοργάνωση και το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, κάλεσαν τους Χανιώτες να συμμετάσχουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Παπαδεράκης, πέραν της στήριξης προς τη διοργάνωση, τόνισε ότι η Περιφέρεια εκφράζει ικανοποίηση για την διαδικασία αποκατάστασης του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά, για την οποία ο δήμος Χανίων έχει κινήσει τις διαδικασίες:

«Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την επανεκκίνηση της διαδικασίας της αποκατάστασης του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι. Το ποδήλατο μπορεί να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν και η Περιφέρεια είναι ήδη σε διαδικασία ανάθεσης σύμβασης για τη χάραξη πέντε κυκλικών διαδρομών στα Χανιά, εκ των οποίων η μια θα είναι αγωνιστικού χαρακτήρα βουνού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδεράκης.

Παρακάτω φαίνεται η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές:«Θα είναι 140 ποδήλατα από όλο τον πλανήτη, 190 χιλιόμετρα, θα ξεκινήσουν από το Ηράκλειο, θα έρθουν Ρέθυμνο και θα φτάσουν Χανιά. Στο Ενετικό Λιμάνι θα γίνει ο τερματισμός, στο ΚΑΜ, ενώ οι βραβεύσεις στο Γυαλί Τζαμί. Το ποδήλατο είναι αθλητισμός και στο ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά είμαστε σε φάση δημοπράτησης του έργου και ελπίζουμε ως το 2024 η πίστα να είναι έτοιμη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

«Έγινε πολλή δουλειά για να γίνει ο αγώνας, να είναι αντάξιος των ευρωπαϊκών δεδομένων. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν και στους τέσσερις νομούς και καλούμε όλους να έρθουν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν. Αυτό θα βοηθήσει και τη διοργάνωση, αλλά και τους Χανιώτες που έτσι θα καταλάβουν τί εστί ποδήλατο», δήλωσε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Η Κατερίνα Ζομπανάκη, προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, δήλωσε:

«Μια κορυφαία αθλητική δράση αναβιώνει στη χώρα μας μετά από 10 χρόνια. Οι παράλληλες δράσεις που διοργανώνουμε μαζί με τον δήμο Χανίων, έχουν στόχο να αναδείξουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αθλήματος αλλά και να προβάλουν τα φυσικά κάλλη του νησιού μας . Καλούμε όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν».

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook