«Λευκός καπνός» για το πρόστιμο της ΔΕΔΙΣΑ | Λύση μετά τη συνάντηση Σημανδηράκη με τον Υφυπουργό Οικονομικών | Photos

λευκός-καπνός-για-το-πρόστιμο-της-δε-872782

Το νέο καθεστώς για το ζήτημα με το ποσό που θεωρούνταν ότι χρωστάει η ΔΕΔΙΣΑ ως ανώνυμη εταιρία-ΟΤΑ λόγω ΦΠΑ, ήταν αυτό που έθεσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών Τάσου Αλόγλου, τον απερχόμενο Δήμαρχο Τάσου Βάμβουκα και του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης  Σημανδηράκης, είχε κατατεθεί προγραμματική σύμβαση Δήμου-ΔΕΔΙΣΑ στο Ελεγκτικό Συνέδριο με τον ΦΠΑ, η οποία απορρίφθηκε από την αρχή, ενώ παράλληλα η Εφορία (ΑΑΔΕ) συνέχισε να ζητά την καταβολή του ποσού.

Ωστόσο ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα βγει συγκεκριμένη εγκύκλιος που θα εξισώνει τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) είτε είναι ΝΠΔΔ, είτε ΑΕ (ΟΤΑ), ώστε να αντιμετωπίζονται με την ίδια νομική υπόσταση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει απάντηση-λύση στο συγκεκριμένο θέμα που ταλάνισε την διαδημοτική εταιρία και το θέμα της καθαριότητας όλου του νομού, και θεωρείται δεδομένο ότι πλέον επιλύεται με εγκύκλιο του Υφυπουργού, όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook