«Κεραυνοί» από τον Mr. Jumbo Απόστολο Βακάκη για το κατάστημα στα Χανιά: «Φωτογραφική διάταξη για τις Κυριακές»

κεραυνοί-από-τον-mr-jumbo-απόστολο-βακάκη-986209

«Δε θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ομίλου, απαντώντας στις αντιδράσεις και τα όσα διατυπώθηκαν μετά την ανακοίνωση για κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

«Οι εργαζόμενοι αμείβονται περισσότερο τις Κυριακές, οι άνθρωποι δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα. Στην Κύπρο δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα. Παντού υπάρχει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ έθεσε και παράδειγμα του καταστήματος των Χανίων, καταγγέλλοντας ότι εκδόθηκε «φωτογραφική διάταξη» ενώ ζήτησε ισονομία και ισοπολιτεία απέναντι σε όλους.

Η «φωτογραφική διάταξη» για το κατάστημα στα Χανιά

«Για εμένα το πλαίσιο δεν είναι ελαστικό, αν είχα βεβαιότητα ότι οι άνεργοι θα απορροφώνται δεν θα επέμενα να ισχύσει στις τουριστικές περιοχές. Όπου επιτρέπεται, υπάρχουν περιοχές που θα έπρεπε να δουλεύουμε, στα Χανιά ας πούμε, αλλά έχουν βγάλει μια διάταξη φωτογραφική μόνο για όσα καταστήματα είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο. Κάποιος μπορεί να φανταστεί για ποιον λόγο το έκαναν αυτό. Αυτό σταδιακά στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει να υπάρξει ισοπολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ενώ συνέχισε:

«Δεν θέλουμε να παίξουμε ρόλο σε αυτό το πράγμα. Δεν είναι το Jumbo που θέλει να δουλεύει τις Κυριακές όταν οι κοινωνίες επιλέγουν θα δουλεύουμε και εμείς ή δεν θα δουλεύει κανείς και εκεί που υπήρχαν τσαχπινιές, φωτογραφικές διατάξεις, θα έπρεπε σε πνεύμα συναίνεσης να υπάρχει ισονομία. Τίποτε παραπάνω.», κατέληξε ο πρόεδρος του Jumbo.

«Σε αυτό το κομμάτι είμαι κατηγορηματικός. Αν έχουμε την πολυτέλεια να μη δουλεύουμε τις Κυριακές δεν πρέπει να δουλεύουμε και τις Τετάρτες» επεσήμανε ο κ. Βακάκης και μιλώντας συγκεκριμένα για Πρέβεζα και Κατερίνη τόνισε ότι «πρόκειται για τουριστικές ζώνες, στις οποίες όλοι δουλεύουν τις Κυριακές. Συνεπώς πρέπει να δουλεύουμε κι εμείς. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια έπαρση και να μη δουλεύουμε».

Οι όροι της αγοράς θα κρίνουν το άνοιγμα κι άλλων καταστημάτων τις Κυριακές

Στη συνέχεια ο κ. Βακάκης έκανε λόγο για «παραποίηση της πραγματικότητας και θέατρο του παραλόγου», καθώς όπως εξήγησε στις συγκεκριμένες περιοχές δουλεύουν για χρόνια όλες τις Κυριακές και «δεν είναι σωστό να δουλεύουν οι μισοί και οι άλλοι μισοί όχι. Η ανάγκη της αγοράς μας οδηγεί να είμαστε ενεργοί εκεί που είναι και οι άλλοι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση χάνεις τον καταναλωτή. Το καθαρά επιχειρηματικό κομμάτι είναι ασύμφορο. Η επιλογή αυτή δεν είναι κερδοφόρος και ελήφθη από το σύνολο, του οποίου μέρος είμαστε κι εμείς», όπως γράφει το reporter.gr

«Το δίλημμά μας» συνέχισε ο πρόεδρος των Jumbo «ήταν αν έπρεπε να διώξουμε τον κόσμο τον Δεκέμβριο και να τον επαναπροσλάβουμε το καλοκαίρι ή να διατηρήσουμε το προσωπικό όλο το έτος. Όπως είναι λογικό, αν δε λειτουργήσουμε, θα διώξουμε κόσμο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook