«Δήμος Ενεργών Πολιτών» για την παραχώρηση στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Σωστή η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής αλλά χρειάζεται ταχύτητα και συνεργασία

δήμος-ενεργών-πολιτών-για-την-παραχ-623327

Ανακοίνωση για την παραχώρηση τετραγωνικών στις επιχειρήσεις στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, ως μέτρο για την τόνωση της αγοράς μετά την πανδημία του κορονοϊού, εξέδωσε η δημοτική παράταξη Χανίων «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Γιάννης Μαράκης, ο οποίος τονίζει ότι χρειάζεται δουλειά και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αιρετούς, υπηρεσίες, εκπροσώπους φορέων για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος, αν και η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής είναι σωστή.

Μάλιστα ο κ. Μαράκης υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί ομάδα έργου για την καλύτερη διαχείριση του θέματος συνολικά, κάτι που εισηγήθηκε η παράταξη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ολόκληρη η επιστολή της Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών»:

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν κανένα άλλο από όσα έχουμε ζήσει. Η κρίση των προηγουμένων ετών, θα μοιάζει παιγνίδι σε σχέση με αυτά που έρχονται. Με όλη την Ευρώπη σε ύφεση κοντά στο 10% και τα ταξίδια σε περιορισμό, ο τουρισμός θα υποστεί τεράστιο πλήγμα. Για εμάς εδώ στα Χανιά που στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο τουριστικό προϊόν το πλήγμα θα είναι πολλαπλάσιο αν το συνδυάσουμε  και με την καταστροφική χρονιά στο λάδι.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις, οι προτεραιότητες αλλάζουν και σωστά συζητάμε για άμεση χαλάρωση των περιορισμών στις παραχωρήσεις κοινοχρήστου χώρου στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ έγκαιρα το προτείναμε ως δημοτική παράταξη.

Στόχος  μας πρέπει να είναι να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Οι αποφάσεις που θα παρθούν άμεσα από το δημοτικό συμβούλιο δεν περιορίζονται μόνο στο λιμάνι, αλλά  θα πρέπει να αγκαλιάζουν όλες τις  επιχειρήσεις σε όλη την έκταση του δήμου. Αιχμή του δόρατος είναι βέβαια οι επιχειρήσεις της πόλης και ιδιαίτερα αυτές του Ενετικού Λιμανιού.

Πάντα το λιμάνι ήταν η βιτρίνα μας και πάντα υπήρχαν διάφορες απόψεις ώστε να βρεθεί  η ισορροπία για την χρήση του κοινοχρήστου χώρου. Ως  διοίκηση αντιμετωπίσαμε το χρόνιο ζήτημα και  δώσαμε ισορροπημένες λύσεις στον παραχωρούμενο χώρο, οι οποίες είναι έτοιμες να εφαρμοστούν από το δημοτικό λιμενικό ταμείο όταν επανέλθουμε στην ομαλότητα, αλλά τώρα ζούμε σε έκτακτες συνθήκες.

Όμως φέτος όπως ήδη έχομε πει τα πράγματα είναι εντελώς  διαφορετικά. Οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν στο σύνολό τους. Το ζήτημα της επέκτασης του παραχωρούμενου χώρου είναι σύνθετο και θέλει σοβαρή δουλειά,  γρήγορη μελέτη και γρήγορες λύσεις. Γι’ αυτό ως παράταξη προτείναμε στο προηγούμενο συμβούλιο να συσταθεί άμεσα ομάδα έργου η οποία να δει το πρόβλημα συνολικά, να ανοίξει τους χάρτες, να εντοπίσει λύσεις και να εισηγηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, αλλά θα επανέλθουμε. Άλλωστε  και ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεσμεύτηκε  πως θα θέσει το θέμα εκ νέου σύντομα.

Αυτά που πληροφορούμαστε από τον δήμο με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται ταχύτητα και συνολική αντιμετώπιση, διότι χρειάζονται πολλά περισσότερα και για την πόλη και για το λιμάνι. Χρειάζεται δουλειά και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αιρετούς, υπηρεσίες, εκπροσώπους φορέων.

Εμείς ως «Δήμος Ενεργών Πολίτων», θα επανέλθουμε στα θεσμικά όργανα και καλούμε την δημοτική αρχή και όλες τις παρατάξεις να δουλέψουμε μαζί σε αυτό το σοβαρό θέμα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook