«Ασημένιος» ο Χανιώτης Ορέστης Ντουσάκης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

ασημένιος-ο-χανιώτης-ορέστης-ντουσ-1270097

Τεράστιος Ορέστης Ντουσάκης –  Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολία με βολή στα 77,78μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δείξει από τον προκριματικό πως μπορούσε να είναι στα μετάλλια και στον τελικό το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Με μια φοβερή τρίτη βολή στα 77,78μ. τέθηκε επικεφαλής και κρατούσε την πρώτη θέση μέχρι την πέμπτη βολή, όπου απάντησε ο Τσέχος Γιάν Ντολεζάλεκ με 77,83μ., όπου έμελλε να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας και εθνικό και ατομικό ρεκόρ. Το χάλκινο πήρε ο Γάλλος Ζαν Μπαπτίστ Μπρισέλ με 77,70μ. Οι ρίπτες στην κατηγορία αγωνίζονται με όργανο 6κ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ρίπτη του Κωστή Παπαμαρκάκη, που ταξίδεψε στην Κένυα με 78,07μ. ατομικό ρεκόρ που είχε ρίξει φέτος στις 12 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 όταν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό που ήταν σημαντικό είναι πως ο 19χρονος σφυροβόλος έριξε κοντά στα μέτρα του και αυτό τον έφερε στις κορυφαίες θέσεις, δείχνοντας πως το μέλλον στο αγώνισμα του ανήκει.

Μη ξεχνάμε πως στα Χανιά προπονείται δίπλα και στον πρωταθλητή της σφυροβολίας Χρήστο Φραντζεσκάκη. Επίσης, ήταν και μια ανταμοιβή για τον Κωστή Παπαμαρκάκη που κάνει εξαιρετική δουλειά, χωρίς να έχει όλες τις προϋποθέσεις, στη σφυροβολία στην Κρήτη.

Στον τελικό της σφυροβολίας είχαμε διπλή ελληνική συμμετοχή με τον Θοδωρή Ζιώγα, που έκανε και εκείνος πολύ καλό τελικό και κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα. Κατέλαβε την 6η θέση με καλύτερη βολή στα 72,24μ.

Οι βολές του Ντουσάκη: Άκυρη, 75,69μ., 77,78μ., άκυρη, άκυρη, 73,54μ.

Οι βολές του Ζιώγα: 69,02μ., 70,44μ., 71,39μ., άκυρη, 70,91μ., 72,24μ.

Ν’ αναφέρουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση και δεύτερο ασημένιο, μετά της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, το 14ο στην ιστορία της διοργάνωσης και 6ο ασημένιο (2-6-6).

Πηγή: sportime.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook