Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου

πυρετώδεις-οι-προετοιμασίες-για-την-τ-1354537

Λαμπρή αλλά λιτή αναμένεται το προσεχές Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β’.

Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού επιβάλλουν μία τελετή με περιορισμούς, η οποία ωστόσο δεν θα χάσει τίποτα από την λαμπρότητα του χαρμόσυνου γεγονότος για την Εκκλησία της Κρήτης.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά, και σύμφωνα με το τελετουργικό η προσφώνηση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα γίνει από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ στη συνέχεια θα αντιφωνήσει ο κ.κ. Ευγένιος και θα ευλογήσει τους πιστούς.

Στη συνέχεια, όλοι, λαός και κλήρος θα μεταβούν μέσα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενθρονίσεως.

Ο κ.κ. Ευγένιος θα κατευθυνθεί στο Ιερό όπου θα προσκυνήσει την Αγία Τράπεζα, θα εκφωνήσει τον Επιβατήριο Λόγο και θα λάβει θέση, για πρώτη φορά το Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Μητροπολίτες, εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών θα δώσουν το παρών, ενώ στην λαμπρή τελετή όπως έγραψε το ekriti θα παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο κ.κ. Ευγένιος θα επισκεφθεί την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να την διαβεβαιώσει ότι πρόκειται να ασκήσει τα ιερατικά του καθήκοντα.

Με αυτόν τον τρόπο, πλέον, μπορεί να υπογράψει τα επίσημα έγγραφα που αφορούν στον τρόπο διοίκησης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα σταλεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Μετά από τις θεσμικές υπογραφές, το Π.Δ. θα σταλεί από το επισπεύδον υπουργείο Παιδείας στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook