Ψάχνονται στο ΚΙΝ.ΑΛ: Αίνιγμα για τις υποψηφιότητες Καϊλή, Παπανδρέου, Βενιζέλου

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε φάση συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Ήδη έχουν δημοσιευθεί οι πρώτοι υποψήφιοι ενώ στα ψηφοδέλτια υπάρχουν κενές θέσεις και  λείπουν 8 περιφέρειες.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων που δεν ανακοινώθηκαν είναι αυτό της Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η ευρωβουλευτής έχει ενημερωθεί από το επιτελείο της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, ότι δε θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές, κάτι που την  δυσαρέστησε ιδιαίτερα.

Στην Εύα Καϊλή  έγινε πρόταση να είναι υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η κ. Καϊλή έχει ζητήσει χρόνο να απαντήσει αλλά όπως μαθαίνει το «Ποντίκι» δεν έχει πραγματικό ενδιαφέρον για το δήμο.

Στην σκιά του «κοψίματος» από την Ευρωβουλή η κ. Καϊλή φαίνεται να λέει «Όχι» και στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Η αρνητική στάση της κ. Καίλή ερμηνεύεται από πολλούς ως άνοιγμα στη ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωβουλευτής  στήριξε δυναμικά τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, «κλείνοντας» το μάτι στη γαλάζια παράταξη.

Η τελική λίστα με τους υποψήφιους από το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς πολλές είναι οι εισηγήσεις που δέχεται η πρόεδρος Φ. Γεννηματά για πρόσωπα και περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμα δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί, στο επιτελείο της κ. Γεννηματά σκέφτονται πρώτον ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας και δεύτερον ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να μην βρίσκεται στο Επικρατείας.

Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ θέλει εκτός ευρωψηφοδελτίου και τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24 πώς «σε περίπτωση που οι εθνικές προηγηθούν των Ευρωεκλογών, τότε θα διεκδικήσει την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές, αν όχι, τότε θέλει να είναι πάλι υποψήφιος για την Ευρωβουλή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ