Προβλήματα και στο Αεροδρόμιο Χανίων μετά το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών – Τι γίνεται με τις πτήσεις

προβλήματα-και-στο-αεροδρόμιο-χανίων-2065757

Σοβαρά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στα αεροδρόμια όλης της χώρας μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο FIR Αθηνών λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής (δείτε ΕΔΩ).

Όπως είναι λογικό, δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα και τα Χανιά, από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δύο πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για Αθήνα, εμφανίζουν καθυστέρηση.

Πρόκειται για την πτήση της Aegean Airlines για Αθήνα στις 11 και 20 και την πτήση της Sky Express για Αθήνα στις 12:15.

Αντίστοιχα, καθυστέρηση παρουσιάζει και η άφιξη του αεροπλάνο της Sky Express, από Αθήνα προς Χανιά.

Παράλληλα, στο site του αερδορομίου Χανίων, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα για την ενημέρωση των επιβατών:

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε να αποκαθίσταται το ζήτημα και στις 13:25 αναχώρησε η πτήση της Aegean Αirlines προς Αθήνα, ενω 20 λεπτά αργότερα, αναχώρησε και η πτήση της Sky Epxress.

Παράλληλα, στις 13:15 έφτασε στα Χανιά η πτήση της Sky Express από Αθήνα

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα κεντρικά συστήματα ραδιοσυχνοτήτων των Κέντρων Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας, τα οποία υπάγονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η δυσλειτουργία στις επικοινωνίες καθιστά αδύνατη την ασφαλή διαχείριση των πτήσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook