Πρωτοπορεί η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων στην Χειρουργική Ισχίου

πρωτοπορεί-η-ορθοπεδική-κλινική-του-ν-480229

Οι πρώτες επεμβάσεις στη Κρήτη με την τεχνική Super Path στην αρθροπλαστική ισχίου, πραγματοποιήθηκαν στον Νοσοκομείο Χανίων το προηγούμενο διήμερο.

Με αυτή την πρωτοποριακή τεχνική, στην αρθροπλαστική ισχίου, κανένας μυς δεν κόβεται και οι ασθενείς έχουν μικρότερο χειρουργικό τραύμα, λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση, επιτρέποντας την κινητοποίηση και τη βάδιση λίγες ώρες μετά την επέμβαση, αντί για μέρες, και την έξοδό τους από το νοσοκομείο, σε πολλές περιπτώσεις, την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς τους συνήθεις περιορισμούς.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου SuperPath

  • Προστασία και διαφύλαξη των μαλακών μορίων (κανένας μυς δεν κόβεται)
  • Μικρότερη αιμορραγία
  • Μικρότερος πόνος
  • Άμεση κινητοποίηση χωρίς περιορισμούς
  • Ταχύτερη ανάρρωση – αποκατάσταση και επιστροφή στην καθημερινότητα
  • Το ισχίο έχει αίσθηση πιο «φυσιολογική»

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και της Ελλάδας και έχει κερδίσει την επιστημονική αναγνώριση κυρίως λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών μετεγχειρητικών επιπλοκών και της εντυπωσιακά γρήγορης κινητοποίησης του ασθενούς.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ορθοπεδικό Χειρουργείο του Νοσοκομείου Χανίων από  γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής, ενώ η νέα αυτή τεχνική αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την παροχή Ορθοπεδικής Φροντίδας στους ασθενείς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook