Πρωτόγνωρες εικόνες στα Χανιά: Ξεκίνησε η τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας στον Πλατανιά | Photos+Video

πρωτόγνωρες-εικόνες-στα-χανιά-ξεκίνη-819720

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η επιχείρηση για την πρώτη τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας τύπου Balley πάνω από τον Ιάρδανο ποταμό.

Ήδη τα συνεργεία του στρατού κάνουν από το πρωί τις απαραίτητες διεργασίες για να τοποθετηθεί η γέφυρα στη θέση της κατεστραμμένης, που ρήμαξαν τα ορμητικά νερά του Ιάρδανου το απόγευμα της Δευτέρας.

Ιδιαίτερη σημασία πάντως έχουν τα όσα είπε στο zarpanews.gr ο Ταξίαρχος Μηχανικού κ. Μιχάλης Κλουβάς σε οτι αφορά την διαδικασία της τοποθέτησης της γέφυρας.

ο κ. Κλουβάς είπε πως για να ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης θα πρέπει να προσδιοριστεί επακριβώς και το μήκος που θα πρέπει να καλυφθεί.

Τα δεδομένα έως τώρα όμως δεν έχουν προσδιοριστεί, καθώς το νερό που περνάει από το συγκεκριμένο σημείο συνεχίζει και «τρώει» το υπέδαφος με αποτέλεσμα το μήκος που θα πρέπει να καλυφθεί να αυξάνεται διαρκώς.

Ο Ταξίαρχος του Μηχανικού είπε επίσης πως το φορτίο που θα είναι δυνατόν να σηκώσει η γέφυρα θα καθοριστεί από το μήκος της. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η γέφυρα, τόσο μικρότερο φορτίο θα μπορεί να σηκώσει.

Επεσήμανε δε πως οι συγκεκριμένου τύπου γέφυρες είναι ορισμένων προδιαγραφών και για προσωρινή χρήση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς μια κανονική οδική γέφυρα, ειδικά όταν αυτή εξυπηρετεί μια τουριστική περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ.Μαλανδράκης σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι η συγκεκριμένη γέφυρα όταν τοποθετηθεί να επιτρέπει την διέλευση λεωφορείων, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την οδική σύνδεση και επικοινωνία της ευρύτερης περιοχής.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μετά την τοποθέτηση της γέφυρας η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και εκ περιτροπής.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τις εργασίες των στρατιωτικών μονάδων στο σημείο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook